Patum

Els Nans Vells es decanten per Òscar Guijarro com a nou cap de colla en lloc d’Oriol Sosa

Els Nans Vells es decanten per Òscar Guijarro com a nou cap de colla en lloc d’Oriol Sosa
Els Nans Vells canvien de cap de colla. MARC CANTURRI

Els Nans Vells canvien de cap de colla. La ratificació dels caps, que es va fer el passat dissabte a la Casa de la Patum, ha propiciat un canvi de rumb en la direcció de la comparsa. Fins ara i des de finals del 2016, quan Joan Carles Sosa va deixar el càrrec, el cap de colla era el seu fill, Oriol Sosa. Però la votació de dissabte no només va decidir que Sosa no assumiria el timó sinó que ja es va decantar per un altre membre de la colla, Òscar Guijarro, que passa a ser el nou cap.

El canvi de reglaments interns de les colles va fer que Joan Carles Sosa tornés al càrrec de manera provisional a principis d’aquest 2017, ja que totes les colles havien de fer un pas enrere i tornar a les plantilles del 2016 per confeccionar els nous estatuts. Sosa, però, sempre ha expressat la seva voluntat de mantenir-se’n al marge i de deixar pas a noves generacions i idees.

El cas és que a la votació per ratificar -o no- el cap de colla només hi podien participar els membres titulars de la comparsa, i en el cas dels Nans Vells només són 4, tot i que compten amb una dotzena de col·laboradors amb veu però sense vot, vuit dels quals estan molt implicats en el si de la colla. En tot cas, els quatre titulars de la colla són ara mateix Òscar Guijarro, Oriol Sosa, Jesús Herrera i Queralt Casellas. Sobre el paper, sembla clar que tant Herrera com Casellas com el propi Guijarro es van acabar decantant per la figura d’aquest últim com a cap de colla en les votacions de dissabte.

Guijarro: “Vull que hi hagi bon rotllo”

El nou cap de colla dels Nans Vells, Òscar Guijarro, ha explicat a l’AquíBerguedà.cat que el seu gran objectiu és “que tinguem una bona Patum i que hi hagi bon rotllo entre tots els membres de la comparsa, siguin titulars o siguin col·laboradors”. En aquest sentit, Guijarro ha recalcat que, a partir d’ara, hi seguirà havent quatre titulars però també es comptarà amb vuit col·laboradors fixes, que tindran els mateixos salts que els titulars, i cinc col·laboradors que tindran un salt fixe en cada Patum.

Estic amb tu

Segons el nou cap de colla, que els col·laboradors fixes tinguin els mateixos salts que els titulars “és una manera de recompensar-los per tot l’esforç que han fet des de fa molts anys”. A més, Guijarro ha dit que es vetllarà perquè, a la llarga, aquestes persones tinguin l’oportunitat de ser membres titulars. Els col·laboradors han rebut el compromís dels quatre caps titulars: “Els tindrem molt en compte a l’hora de prendre decisions i serem molt més democràtics“.

Joan Carles Sosa nans vells Oriol Sosa Òscar Guijarro Patum Patum 2017

Comentaris