Més de 500 joves emprenedors posaran a prova les seves cooperatives el 20 de maig a Berga

Uns 525 alumnes de 25 centres del Berguedà ompliran de parades el Mercat de Cooperatives escolars que se celebrarà el 20 de maig, de 10 del matí a 2 del migdia a la plaça Cim d’Estela de Berga (aparcament habitual del passeig de la Indústria, a l’alçada de l’avinguda del Canal Industrial). En total, hi participaran 35 cooperatives d’arreu de la comarca.

Des de fa mesos, les escoles treballen en la producció que els ha de permetre omplir de productes els seus aparadors. Amb l’ajuda dels seus professors i l’assessorament dels tècnics de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, les cooperatives sorgides en els centres adscrits a la iniciativa ultimen els detalls de la seva exposició. Durant aquests mesos, totes elles han treballat com a veritables cooperatives, amb proveïdors reals, rols específics, inversions, previsions d’ingressos i expectatives de futur.

La implementació de la cultura emprenedora als centres educatius de la comarca no ha parat de créixer des de l’any 2010, quan l’Agència, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Berga, van començar a apostar fermament per introduir aquest programa a la regió. Aleshores la metodologia va ser importada de Valnalón, a Astúries.

La bona acollida i el creixement que ha experimentat el projecte en els anys posteriors queda palès en els números.  Actualment participen al programa 17 escoles de primària de 11 municipis del Berguedà, amb 37 professors implicats, 373 alumnes i 19 cooperatives. En el cas de secundària, els 7 instituts hi estan participant, així com el PTT Berguedà (Pla de Transició al Treball), amb un total de 10 docents,  151 alumnes i 16 cooperatives.