Creu Roja Berguedà busca refermar la vessant altruista de l’esport i llança el seu cinquè Repte Solidari

El proper divendres 7 de juliol Gironella confia ser l’escenari d’una lliçó solidària. Per cinquè any consecutiu, Creu Roja Berguedà organitza el seu Repte Solidari i fa una crida a tota la comarca perquè s’hi sumi. Amb la col·laboració d’entitats i empreses com el JAB, el Club Orientació Berguedà i Serviobres Queralt (patrocinador principal), preparen una jornada que combina l’esport, la música, la gresca i, sobretot, la solidaritat.

En concret, hi haurà una cursa infantil, que començarà a les 19h; una caminada nocturna i una cursa per a adults, que començarà a les 20h; i una prova d’orientació, que s’iniciarà entre 2/4 de 9 i 2/4 de 10 de la nit. Les inscripcions són anticipades i, per tant, s’hauran d’efectuar abans del dia de l’esdeveniment. Això sí, hi ha dues opcions per fer-les: de manera presencial, a les botigues Costa Esports (Gironella), Intersport Serra Martí (Berga) i Alter Sport Gym (Berga); o de manera telemàtica, al lloc web de l’esdeveniment.

El preu per inscriure’s en qualsevol de les proves és de 10 euros en el cas dels adults i de 3, per als infants. A més, cada inscrit s’endurà una butlleta per al Sorteig de l’Or de la Creu Roja, valorada en cinc euros, i un tiquet per participar en un sopar popular.

Havent sopat, la vetllada acabarà amb música en directe a càrrec del grup Tocdeflok, de Gironella.

Finançar els projectes solidaris

El Repte Solidari de Creu Roja Berguedà lluita per consolidar el seu format després dels més de 200 participants en l’edició de l’any passat. La iniciativa és del tot altruista i nombroses entitats i persones a títol individual s’hi involucren de forma totalment desinteressada.

L’activitat, doncs, és absolutament solidària, ja que permet impulsar des del Berguedà la venda de butlletes del Sorteig de l’Or, una de les principals fonts de finançament de la Creu Roja. La pròxima edició de la rifa es farà el 20 de juliol i posarà en joc molts premis, entre els quals, el primer, dotat amb 3 milions d’euros.

Segons ha explicat la presidenta de Creu Roja Berguedà, Montse Pont, en la roda de premsa de presentació de l’esdeveniment, els beneficis que s’obtinguin de la venda de números solidaris i dorsals per a les proves anirà directament cap a l’entitat, que farà invertirà els diners en projectes que reverteixin en el benestar de les persones de la comarca.

Característiques de les proves

Caminada nocturna i cursa solidària, amb la col·laboració del JAB

Sortida: Divendres, 7 de juliol | 20 h | Plaça de la Vila | Gironella

Recorregut de 8 km amb sortida i arribada a la plaça de la Vila de Gironella. Es pot fer en la modalitat de caminada nocturna, i en la modalitat de cursa. 

Les inscripcions són de 10 euros, i donen dret a una butlleta per al Sorteig de l’Or de la Creu Roja, i a participar al sopar popular. 

Cursa d’orientació, amb la col·laboració del Club d’Orientació Berguedà

Sortida: Divendres, 7 de juliol | 20.30 h | Plaça de la Vila | Gironella

Cursa d’orientació nocturna i urbana pel nucli de Gironella. 

Les inscripcions són de 10 euros, i donen dret a una butlleta per al Sorteig de l’Or de la Creu Roja, i a participar al sopar popular. 

Cursa infantil, amb la col·laboració del JAB

Sortida: Divendres, 7 de juliol | 19 h | Plaça de la Vila | Gironella

S’estableixen tres recorreguts, de 200 m, 800 m i 1.200 m, segons les edats, fins als 13 anys. Les inscripcions són de 3 euros, i donen dret al sopar popular.

DSC_0050