ICV destapa que de nit no hi ha desfibril·ladors a Berga i demana que se n’hi posin en mig any

El grup municipal d’Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV) a Berga entrarà una moció al ple d’aquest juny (dijous, 20h) on demana que l’Ajuntament tregui al carrer tres dels set desfibril·ladors municipals que té actualment.

Joan Torres, únic regidor d’ICV al consistori, lamenta que els set DEAs que hi ha ara mateix a la ciutat estan en edificis municipals que de nit estan tancats. Això fa que la ciutat estigui totalment desprotegida d’atacs cardíacs quan aquests passen de nit. Per aquest motiu, i  a proposta de l’associació De Tot Cor, Torres demana que en un màxim de sis mesos es treguin tres dels set desfibril·ladors al carrer i que en el decurs del 2018 es treguin els altres quatre.

En la moció, el regidor d’ICV recalca que per treure els tres desfibril·ladors a peu de carrer serà necessària una inversió d’uns 2.500 euros per comprar les tres columnes amb plafó que es precisen per instal·lar els DEAs amb seguretat i condicions adients fora dels edificis municipals. Torres demana que s’agafi el compromís d’aprovisionar durant el 2018 els diners necessaris per poder treure els altres quatre desfibril·ladors al carrer.

Quatre farmàcies volen instal·lar desfibril·ladors i fer-se’n càrrec

La moció d’Iniciativa també demana que l’Ajuntament faciliti la instal·lació de quatre DEAs en les quatre farmàcies berguedanes que s’han compromès a comprar i mantenir els equipaments. En la mateixa línia, el regidor Torres reitera que convé “agilitzar i facilitar tècnicament la col·locació de tots els desfibril·ladors que es vulguin posar a la ciutat”, tant si la proposta ve de comerciants com d’empresaris, botiguers, associacions de veïns o particulars.

Iniciativa insisteix també en què Berga ha de trobar “la solució -pública o privada- per mantenir els DEAs de la ciutat”. Segons s’explica en la moció, la despesa de manteniment d’aquests aparells ronda els 150 euros anuals, sempre i quan es posin al servei de la ciutat.

Per tot plegat, el regidor Torres exigeix al consistori que es comprometi a convertir Berga en una ciutat totalment cardioprotegida en el decurs del 2019. Entre algunes propostes, suggereix col·laborar amb l’associació De Tot Cor en la formació d’entitats o persones per tal que utilitzin correctament els desfibril·ladors quan sigui precís fer-ho.

X