Berga, Gironella, Puig-reig, Guardiola i Bagà sol·liciten informació per acollir refugiats

L’àrea de Polítiques Migratòries i l’oficina d’Inclusió Social del Consell Comarcal del Berguedà inicien una primera ronda de contactes amb els ajuntaments de Berga, Gironella, Puig-reig, Guardiola de Berguedà i Bagà per explicar-los les possibles vies de col·laboració en l’acollida de refugiats. Tots cinc consistoris han expressat voluntat acollidora per tal d’activar l’acollida a nivell municipal.

Per aquest motiu, les dues àrees del Consell Comarcal del Berguedà explicaran als ajuntaments el Programa Català de Refugi, el Servei d’Acollida Comarcal així com possibles accions d’acollida, sensibilització, formació, acompanyament i inventari de recursos que es poden portar a terme a nivell local.

A més, el Consell reitera que tots aquells ajuntaments berguedans que tinguin interès en acollir, es poden adreçar a la seu de l’ens (carrer Barcelona, 49, Berga). Un cop allà, des de l’àrea de Polítiques Migratòries i l’oficina d’Inclusió Social del Consell Comarcal del Berguedà se’ls informarà de les possibles accions a realitzar.

Les dues àrees del Consell treballen intensament i de forma coordinada amb Creu Roja Berguedà i el Centre de Protecció Internacional des del mes de gener passat per garantir un procés d’acollida i cohesió de qualitat a la comarca per a les persones refugiades.