La CUP vol organitzar el balcó de l’Ajuntament per Patum per tal d’obrir les places buides als ciutadans

El govern de la CUP vol organitzar el balcó de l’Ajuntament de cara a la Patum del 2018 per tal d’obrir-lo a la ciutadania i evitar que hi quedin llocs buits en els darrers salts de les Patums completes de dijous i diumenge. Així ho ha avançat avui al diari Regió7 i ho ha confirmat a l’Aquí Berguedà la regidora de Patum, Mònica Garcia.

En declaracions a aquest diari, Garcia ha explicat que “tal com venim avisant des que som al govern, s’ha constatat que el balcó queda molt buit després del primer salt de plens de cada Patum completa“. Per això,  s’impulsarà un mecanisme que encara s’ha de definir però que ha de permetre a qualsevol ciutadà tenir l’oportunitat de veure la festa des d’aquest lloc privilegiat, sense la necessitat de ser convidat per un dels regidors del consistori. Fins ara només es podia tenir lloc al balcó com a convidat pel consistori o com a acompanyant d’algun dels 17 regidors municipals.

De moment, Mònica Garcia ha assegurat que les propostes hauran de ser exposades públicament en un procés participatiu en què “qualsevol ciutadà hi podrà dir la seva”. El mecanisme de participació encara s’ha d’estudiar però la previsió de la CUP és que, de cara la Patum del 2018, tots els balcons puguin estar organitzats. També els dels passacarrers de dimecres i dissabte, que actualment ja són oberts a tothom però no tenen cap tipus de control.

X