S’inicia la construcció de l’institut Serra de Noet

Berga ha fet un pas més per a poder disposar d’un nou equipament públic d’educació secundària llargament reivindicat pels veïns i veïnes de la ciutat. Aquest matí han començat les obres de construcció del nou edifici de la Secció d’Institut Serra de Noet després de la formalització de l’acta de replanteig de l’obra, que consisteix en la comprovació del traçat dels fonaments de l’obra projectada sobre el terreny. Tot seguit, s’ha efectuat la signatura de l’acta entre els representants de la direcció facultativa, l’empresa adjudicatària, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Berga per tal d’iniciar els treballs de construcció del nou centre, els quals, tenen un termini d’execució previst d’onze mesos.

Durant la trobada realitzada a l’emplaçament on es farà la construcció del nou institut, al Pla de l’Alemany, els representants de la Generalitat han explicat que durant el mes d’agost es portaran a terme les tasques de neteja del terreny per a poder començar la fonamentació de l’edifici al setembre. Aquests treballs tindran una durada de tres mesos i posteriorment, s’aixecarà l’equipament construït amb fusta. Seguidament, es realitzaran les tasques relatives als revestiments tèrmics i acústics de l’edifici i s’acabarà l’adequació de les instal·lacions que podrien estar en marxa de cara al curs 2018-2019.

 

Un cost de més de 4’5 milions d’euros

La Generalitat serà l’encarregada d’assumir el cost de la construcció del nou equipament educatiu que és de 4.597.311,11€, mentre que l’Ajuntament de Berga s’ocuparà de realitzar els treballs d’urbanització de la zona que consistiran en la construcció d’una seixantena de metres de carrer i la instal·lació d’una subestació transformadora amb l’objectiu d’assegurar la recepció dels diferents serveis bàsics a l’equipament.

El nou edifici també acollirà els despatxos del Centre de Formació d’Adults (CFA) i l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI), que actualment imparteix les seves classes a les aules de l’Institut Guillem de Berguedà. D’aquesta manera, l’alumnat de la SI Serra de Noet deixarà de fer classe en els mòduls prefabricats situats al costat de la comissaria dels Mossos d’Esquadra, els quals, estan en funcionament de forma provisional des de l’any 2006.