La música electrònica torna al Berguedà de la mà del “Paral·lel Festival”

El festival de música electrònica de Guardiola de Berguedà, Paral·lel Festival, celebrarà la segona edició el primer cap de setmana de setembre, de l’1 al 3. Mantenint el propòsit de fugir del format de macrofestival, el festival conserva el seu caràcter internacional, el qual s’ha guanyat especialment gràcies al seu gran ressò a les xarxes socials.

Aquest any, es dupliquen les jornades Paral·lel Plus, consistents en quatre tallers i xerrades de caire professional organitzades per l’escola de musica Microfusa de Barcelona.

 

Tres eixos principals

Segons Fèlix Beltran, cofundador del festival, l’organització té tres eixos centrals: l’entorn inspirador, la selecció musical precisa i la comoditat dels assistents. Sobre l’emplaçament, Beltran apunta que van buscar durant més de sis mesos l’any passat el lloc fins a trobar cal Companyó a Guardiola de Berguedà. “És un lloc que aporta sensació d’aïllament estant relativament a prop de Barcelona”, apunta.

Al respecte de la música, Beltran explica que el cartell compta amb “14 artistes gairebé inèdits” a Catalunya i Espanya i que “s’assembla més al d’un festival dels que es poden trobar a altres ciutats europees”. Finalment, afirma que l’aforament limitat a 1000 persones assegura la bona atenció a tots assistents. Prop d’una cinquantena de persones, entre voluntaris i treballadors, vetllaran perquè això es faci realitat.

 

Crida a l’assistència local

L’organització té molt en compte a la comarca i espera que la celebració del festival tingui un retorn per ella. I com a mostra d’aquest compromís, enguany engeguen la campanya “Jo sóc del Berguedà”, on s’ofereix un descompte directe de 30€ respecte el preu original de compra de l’entrada a tots els veïns de la comarca. Les entrades tenen un cost de 79 euros, 49 pels berguedans.

En aquests moments, ja s’han venut més de 700 entrades, de les quals gairebé un 70% han estat adquirides a l’estranger. Entre els països que més entrades han comprat, es troben França, que s’ha endut la meitat, Alemanya, on se n’han venut 100 i 50 més a Regne Unit. L’organització, però, espera que aquest darrer mes, s’incrementi la venda d’entrades a les poblacions catalanes.

 

Un festival consolidat

El Paral·lel Festival compta un any més amb la complicitat i suport de l’Ajuntament de Guardiola de Berguedà i el Consell Comarcal del Berguedà. A la vegada, els fundadors han anunciat un augment del pressupost de 12.000 euros respecte l’any passat, arribant a la xifra de 90.000 euros.

Al llarg dels tres dies, hi haurà més de 30 hores de música en directe repartida en equilibri entre hores diürnes i nocturnes. En aquest sentit, hi ha concerts programats entre les sis de la tarda de divendres i les tres de la matinada; les dotze del migdia de dissabte fins les cinc de la matinada; i de dotze del migdia a vuit del vespre el diumenge.