El govern de Berga es nega a allargar el contracte de l’empresa que està fent el canvi d’enllumenat

El govern de la CUP a l’Ajuntament de Berga es negarà aquest dijous al vespre en el ple del mes de setembre a prorrogar el contracte a Elecnor, l’empresa que està duent a terme les obres del canvi d’enllumenat de la ciutat. Així ho ha confirmat a l’Aquí Berguedà el regidor d’Urbanisme, Oriol Camps. Així doncs, l’aprovació de la pròrroga que ha demanat explícitament l’empresa dependrà del vot de la resta de grups amb representació al plenari.

L’empresa va sol·licitar a l’Ajuntament una pròrroga d’onze setmanes per tal de poder completar les obres, amb les millores acordades en l’inici del projecte incloses. El cas és que l’equip de govern considera que hi ha de dir que no perquè “un dels criteris que van fer que ells guanyessin el concurs és que van prometre una reducció del termini d’execució de les obres”. Per aquest motiu, acceptar la pròrroga suposaria trencar amb un punt que va beneficiar-los per davant de la resta de concursants, ha dit Camps. D’aquesta manera, diu, si el “no” a la pròrroga s’acaba imposant en el ple d’aquest dijous, l’empresa haurà d’acabar les obres fora de termini amb les mateixes condicions econòmiques que al principi.

Les millores han endarrerit la finalització de les obres

El canvi d’enllumenat ha tingut un cost de 1.682.425,12 euros que s’ha finançat gràcies a un crèdit de l’IDAE que l’Ajuntament haurà de retornar en 10 anys sense interessos. El cas és que, segons ja va explicar l’equip de govern abans de començar les obres, els diners es podran tornar “sense problemes”, ja que s’estalviaran en el baix consum del nou enllumenat. El cas és que, des d’un bon principi, Elecnor es va oferir a dur a terme treballs addicionals i sense càrrec per l’Ajuntament per un valor de 750.000 euros. Així doncs, el valor del total dels treballs ha estat de 2.432.424,12 euros, malgrat que el consistori només n’ha assumit 1,68M aproximadament.

Precisament aquestes millores addicionals han estat un dels motius que han fet que les tasques de l’empresa es retardessin més de l’esperat. Camps destaca que “han fet una feina extraordinària” però “no podem concedir-los la pròrroga per una qüestió de coherència amb el que es va consensuar en el contracte inicial”. En la mateixa línia, el regidor afegeix que “si les millores no es podien acabar en el període establert, s’hauria d’haver avisat abans de signar el contracte”.

X