Política

La majoria d’alcaldes i alcaldesses del Berguedà signen el decret per donar suport al referèndum

La majoria d’alcaldes i alcaldesses del Berguedà signen el decret per donar suport al referèndum

La majoria d’ajuntaments del Berguedà han mostrat aquest dijous al matí el seu suport al referèndum i s’han compromès a cedir els locals de titularitat municipal que se solen utilitzar com a centres de votació en les jornades electorals. L’acció municipal respon a l’aprovació ahir al Parlament de Catalunya de la Llei del Referèndum per l’Autodeterminació de Catalunya.

A Berga, l’alcaldessa Montse Venturós ha signat el decret entre el regidor Francesc Ribera i la regidora Mònica Garcia. Segons ha dit, el d’avui és “un dia històric pel Principat de Catalunya” i, per això, “Berga vol refermar el seu compromís per tal que es pugui fer efectiu aquest dret amb les màximes garanties possibles”. Venturós i el seu equip de govern donaran compte de la resolució del decret signat aquest matí en el ple d’aquest vespre a l’Ajuntament.

A banda del que ha passat a la capital de la comarca, altres alcaldes han aprofitat les xarxes socials per anunciar la seva particular signatura del decret. Ho han fet, per exemple, David Font, de Gironella; Josep Lara, de Guardiola de Berguedà; o Josep Maria Altarriba, de Puig-reig.

A més, des d’Esquerra Berguedà, s’ha optat per publicar a Twitter fotografies amb tots els alcaldes republicans signant el decret. També han anunciat la signatura del decret a Vilada per part de Quim Espelt, alcalde accidental del municipi. El cas de Vilada és particular perquè es tracta d’un municipi amb alcaldessa socialista, Montserrat Badia, però amb majoria independentista.

Bagà prendrà una decisió demà; Borredà, la setmana que ve

Una altra de les localitats de la comarca amb color socialista és Bagà. En aquest cas, segons han confirmat fonts de l’Ajuntament a l’Aquí Berguedà, l’equip de govern es reunirà aquest divendres per decidir com actuen al respecte. Malgrat tot, han recalcat que fa uns mesos ja van aprovar una moció on es comprometien a cedir els locals seguint la legalitat vigent. Per la seva banda, l’oposició ha entrat una instància aquesta matinada passada instant l’equip de govern a complir l’acord plenari.

Tampoc l’ha signat encara Borredà. L’alcalde, Joan Roma (PSC), ha explicat a l’Aquí Berguedà que esperarà que la secretària del consistori torni de vacances per tal que redacti un informe de legalitat. Segons diu, si l’informe és positiu, cedirà els espais per tal que els habitants del poble puguin votar; però si és negatiu, no ho farà. La decisió, ha dit, és prendrà la setmana vinent.

1oct Ajuntaments Berguedà referèndum

Estic amb tu

Comentaris