Borredà es remet a les ordres del TC i no cedirà els espais que facilitarien el vot pel referèndum

L’alcalde de Borredà, Joan Roma, ha confirmat aquest divendres a l’Aquí Berguedà que ja ha comunicat al Govern de la Generalitat que no cedirà cap espai de titularitat municipal per tal que es pugui desenvolupar el referèndum de l’1 d’octubre. Roma (PSC) ja va explicar la setmana passada que la seva intenció era demanar un informe a la secretària municipal per tal de tenir la seguretat que cedir espais fos legal.

Amb la suspensió dels acords del Parlament per part del Tribunal Constitucional, la situació ha canviat. L’alcalde de Borredà diu que es nega a comprometre cap dels funcionaris que treballen al consistori i recalca que la decisió que ha pres el TC preval per sobre de la resta d’acords dels darrers dies en el si del Parlament.

D’aquesta manera, Borredà se suma a Bagà com a municipis de la comarca que han expressat públicament el seu ‘No’ a la cessió d’espais pel referèndum, si aquesta acció no s’emmarca dins el marc legal vigent.

La Nou, “al marge”

L’altre municipi de color socialista de la comarca és la Nou de Berguedà. En aquest cas, l’alcalde, Eleuteri Adelantado, ha explicat a l’Aquí Berguedà que el consistori ha traslladat al Govern la seva voluntat de “quedar-ne al marge”. Per això, el batlle confia que el Govern català trobi la manera d’obrir algun espai del poble sense comprometre l’Ajuntament. “Confio que es podrà votar en algun lloc o altre”, ha dit.