Bagà no cedirà els locals municipals per votar el referèndum, si no és “dins la legalitat vigent”

L’Ajuntament de Bagà no cedirà els locals on s’acostuma a votar en jornada electoral, excepte si l’acció es troba dins la legalitat vigent. Així ho han confirmat a l’Aquí Berguedà fonts de l’equip de govern del PSC, que es remet a una moció aprovada el juliol passat on deia precisament això: que cedirien els locals en cas de referèndum “si ho permet la legalitat vigent”.

De fet, el govern baganès va respondre la carta on el Govern els demanava suport per a l’organització del referèndum amb aquesta mateixa moció. “És complicat perquè el que avui és legal; demà, potser no“, explicava a l’Aquí Berguedà el regidor Lluís Casas. L’Ajuntament va rebre la carta dijous -quan el Tribunal Constitucional encara no havia anul·lat la Llei del Referèndum- i l’equip de govern es va reunir l’endemà, divendres, quan el TC ja s’havia pronunciat considerant que la Llei era inconstitucional.

La matinada de dimecres a dijous, poques hores després que el Parlament aprovés la Llei del Referèndum, el cap de l’oposició a l’Ajuntament de Bagà, Pep Llamas (PDeCAT) va entrar una instància on recordava a l’equip de govern l’existència d’aquesta moció i instava l’alcalde a donar suport al Govern de la Generalitat. En aquest sentit, l’equip de govern ha recalcat que la moció es va aprovar però definia clarament que els locals se cedirien sempre que l’acció s’emmarqui dins la legalitat del moment.

X