Els alcaldes del Berguedà estudien fer un espai on poder desinfectar els camions que transporten animals

El Berguedà estudia construir un espai on els transportistes d’animals puguin netejar o desinfectar els seus camions. Fins ara, els camioners que necessiten una neteja han de desplaçar-se fins a Osona, la comarca veïna, per fer-ho. Per això, els alcaldes de la comarca van aprofitar la reunió d’aquest divendres per acordar l’encàrrec d’un estudi que dicti si el servei convé o no.

A més, inicialment, en la reunió hi havia d’assistir el director dels serveis territorials d’Agricultura, Ramon Lletjós, sobre el sector primari a les comarques centrals. Finalment, però, el director no hi va poder ser i la seva ponència es va posposar.

Impostos i ocupació

A banda, la reunió de batlles i batllesses, que es va celebrar al monestir de Sant Llorenç, a Guardiola de Berguedà, va servir per donar el vistiplau a les ordenances fiscals del 2018, que hores més tard serien aprovades sense problemes pel ple del Consell Comarcal del Berguedà.

Tanmateix, els alcaldes van aprovar les línies i objectius del programa Treball i Formació 2018, amb 16 places a disposició dels consistoris de la comarca per resoldre qualsevol tipus de necessitat laboral.

Treball i Formació és un programa de la Generalitat de Catalunya encarat a trobar feina a persones que han estat especialment castigades per la crisi. Es poden beneficiar del programa les persones en atur majors de 55 anys que hagin exhaurit la prestació o subsidi per desocupació, i que no tenen la cotització suficient perquè se’ls reconegui la pensió de jubilació quan arribin als 65 anys.

També se’n poden beneficiar les persones en atur entre 45 i 55 anys que hagin exhaurit la prestació o subsidi per desocupació. Excepcionalment, si no hi ha col·lectiu de majors de 45 anys, podran participar-hi persones menors de 45 anys que hagin exhaurit la prestació. Els contractes són de 6 o 12 mesos.