Transport

Els alcaldes del Berguedà estudien fer un espai on poder desinfectar els camions que transporten animals

Els alcaldes del Berguedà estudien fer un espai on poder desinfectar els camions que transporten animals
LLUÍS SERRAT - EL PUNT AVUI

El Berguedà estudia construir un espai on els transportistes d’animals puguin netejar o desinfectar els seus camions. Fins ara, els camioners que necessiten una neteja han de desplaçar-se fins a Osona, la comarca veïna, per fer-ho. Per això, els alcaldes de la comarca van aprofitar la reunió d’aquest divendres per acordar l’encàrrec d’un estudi que dicti si el servei convé o no.

A més, inicialment, en la reunió hi havia d’assistir el director dels serveis territorials d’Agricultura, Ramon Lletjós, sobre el sector primari a les comarques centrals. Finalment, però, el director no hi va poder ser i la seva ponència es va posposar.

Impostos i ocupació

A banda, la reunió de batlles i batllesses, que es va celebrar al monestir de Sant Llorenç, a Guardiola de Berguedà, va servir per donar el vistiplau a les ordenances fiscals del 2018, que hores més tard serien aprovades sense problemes pel ple del Consell Comarcal del Berguedà.

Tanmateix, els alcaldes van aprovar les línies i objectius del programa Treball i Formació 2018, amb 16 places a disposició dels consistoris de la comarca per resoldre qualsevol tipus de necessitat laboral.

Treball i Formació és un programa de la Generalitat de Catalunya encarat a trobar feina a persones que han estat especialment castigades per la crisi. Es poden beneficiar del programa les persones en atur majors de 55 anys que hagin exhaurit la prestació o subsidi per desocupació, i que no tenen la cotització suficient perquè se’ls reconegui la pensió de jubilació quan arribin als 65 anys.

També se’n poden beneficiar les persones en atur entre 45 i 55 anys que hagin exhaurit la prestació o subsidi per desocupació. Excepcionalment, si no hi ha col·lectiu de majors de 45 anys, podran participar-hi persones menors de 45 anys que hagin exhaurit la prestació. Els contractes són de 6 o 12 mesos.

Berguedà consell d'alcaldes transport animal

Estic amb tu

Comentaris