Un centenar d’alumnes es manifesten a Berga en contra de l’aplicació de l’article 155

Un centenar d’alumnes de Berga s’han manifestat aquest matí pels carrers de la ciutat. En concret, s’han trobat a la plaça de les Fonts a les 12 del migdia. Des d’allà han enfilat carrer Major amunt fins arribar a la plaça Maragall. Portaven una pancarta al capdavant, ocupant tota l’amplada del carrer, amb un missatge clar: “Davant el 155, acció directa“.

La concentració, tal com és habitual en dia de vaga d’estudiants, ha estat convocada pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) de Berga. El discurs a la plaça Maragall s’ha pronunciat en un ambient de confusió, ja que les notícies que arribaven des de la Generalitat capgiraven l’escena.

Aleshores, tot semblava indicar que el president del Govern català, Carles Puigdemont, convocaria eleccions. La majoria dels concentrats no ho han sabut fins al final de la manifestació. D’altres, han admès que probablement, si ho haguessin sabut abans, el discurs hagués estat diferent. Al final, però, la compareixença oficial de Puigdemont ha propiciat un nou gir de guió i el missatge del SEPC de proclamar la república davant l’article 155 segueix encaixant en el moment actual.

mani-sepc-berga-26o-7

mani-sepc-berga-26o-6

mani-sepc-berga-26o-5

mani-sepc-berga-26o-4

mani-sepc-berga-26o-2

mani-sepc-berga-26o-1

mani-sepc-berga-26o