Bagà, Borredà i Vilada, amb alcaldes socialistes, aproven la moció de l’AMI, que rebutja l’aplicació del 155

Borredà, Bagà i Vilada, tres municipis del Berguedà amb alcalde o alcaldessa socialistes, han aprovat en les darreres hores la moció de l’AMI en contra de l’aplicació de l’article 155.

Bagà aprova la moció del govern i la moció de l’oposició

A Bagà, la moció va ser entrada per l’oposició i l’ANC i la proposta es va aprovar, malgrat que el govern va preferir no votar en el primer punt de la moció (es referia al compliment del mandat popular de l’1-O). Els grups de l’oposició, PDeCAT i ERC van votar-hi a favor i, per tant, no hi va haver problema per aprovar-la.

A banda, el govern de Nicolàs Viso (PSC) va aprovar una moció presentada per ells mateixos, malgrat no tenir el suport dels grups de l’oposició. La moció demana al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que convoqui eleccions com “una de les sortides al conflicte polític que vivim i a la paràlisis parlamentària”.

Aprovades dues mocions gairebé idèntiques a Vilada

A Vilada, es van aprovar dues mocions en un ple insòlitament buit. Només hi van participar els tres membres del govern, és a dir, les dues regidores del PSC i el regidor d’ERC. No hi eren ni els tres regidors del PDeCAT (un d’ells, Altadill, va excusar la seva absència per un problema d’última hora) ni el regidor no-adscrit, Vicenç Massana, que també va tenir un problema d’última hora.

Sigui com sigui, el consistori viladí va aprovar les dues mocions que s’havien presentat pel plenari. La primera, la de l’AMI, entrada per Vicenç Massana, va ser aprovada amb el vot a favor del regidor d’ERC, Quim Espelt. La segona, idèntica a la primera però sense fer referència al compliment del mandat de l’1 d’octubre, va ser aprovada amb els vots a favor dels tres regidors presents a la sala (Espelt i les dues regidores socialistes). Aquesta última moció era una proposta del PSC.

El grup municipal d’Esquerra a Vilada ha fet públic un comunicat on recalca que va votar a favor de les dues mocions perquè “si votant dues mocions queda pal·lès que el màxim nombre de regidors i regidores es pronuncien en contra del cop d’Estat, votem a favor de les dues sense cap problema”.

Borredà es decanta per la moció de l’AMI

A Borredà, hi havia dues mocions sobre la taula: la de l’AMI, entrada per la CUP, i una altra proposada com una alternativa per part de l’alcalde, Joan Roma. Tal com ja va passar en el ple que va condemnar els atacs cap als votants del referèndum, el Partit Socialista (PSC) va tenir llibertat de vot i això va fer que alguns vots anessin en direccions diferents.

El resultat: la moció de l’AMI es va aprovar amb els vots a favor dels tres regidors de l’oposició (CUP) i el de dues regidores de l’equip de govern (PSC). En canvi, l’alternativa de l’alcalde va comptar amb un vot a favor, una abstenció i quatre vots en contra i, per tant, es va desestimar la seva aprovació.