David Font: “Vindran dies menys agradables que el d’avui però els hem d’afrontar junts”

El president del PDeCAT a la Catalunya central i alcalde de Gironella, David Font, ha estat un dels més de 200 alcaldes que s’han aplegat al Parlament de Catalunya durant tot el matí per donar suport als diputats que han proclamat la independència. Després del ple i en declaracions a l’Aquí Berguedà, Font ha admès que està “molt content i feliç” i “orgullós d’un govern que ha aplicat els resultats del referèndum de l’1-O”.

Tanmateix, l’alcalde de Gironella ha recordat que “vindran dies molt menys agradables que el d’avui” i “hi hem de ser junts”. En aquest sentit, no té cap dubte que “la maquinària de l’Estat espanyol s’hi posarà ben aviat per suspendre els acords del Parlament”. Ara bé, Font confia que la resposta de la població catalana serà “pacífica, tal com s’ha demostrat sobradament fins ara”.

Dijous entre preocupació

David Font no amaga que aquest dijous va viure els girs de guió que hi van haver al Parlament amb un punt de preocupació. “Teníem en ment la declaració de la independència i qualsevol cosa que sortia d’aquestes línies generava preocupació i un punt de tristor”, ha dit.

A banda, ha lamentat la “precipitació” de companys de partit com Albert Batalla i Jordi Cuminal –que van assegurar que deixaven el PDeCAT davant les primeres informacions que apuntaven a eleccions- i de molta altra gent que va “disparar abans d’hora”. L’alcalde gironellenc, però, ha celebrat que el final fos “reconfortant” i que es demostrés que “la confiança cega que molts teníem, tenim i tindrem en el President es manté intacta”.

Sobre la dimissió del conseller Santi Vila al final del dia, Font ha recalcat que Vila ha estat “una persona que ha defensat fins l’últim moment el govern”, malgrat que la seva aposta era “una via dialogada” amb el govern espanyol. “El seu perfil sempre ha estat més pactista, però no se li pot retreure res perquè fins l’últim dia ha estat defensant els interessos del govern”, ha conclòs el batlle de Gironella.

X