Montse Venturós: “Avui comencem a escriure la història”

L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, també ha format part de la comitiva d’alcaldes que ha passat el dia al Parlament de Catalunya, pendents del desenvolupament del ple que ha proclamat la independència. “Ha estat un dia mogudet”, ha reconegut ella mateixa en declaracions a l’Aquí Berguedà. Venturós ha arribat al Parlament a primera hora, on s’ha reunit amb la resta d’alcaldes de la CUP a Catalunya i, més tard, amb els batlles i batllesses d’altres formacions polítiques.

Un cop a Berga, l’alcaldessa ha assegurat que el dia d’avui “marca un abans i un després” en la història de Catalunya. Ara bé, per a Venturós, la proclamació de la independència no és més que “el primer pas”, “necessari i urgent”, perquè Catalunya pugui afrontar el futur de tu a tu amb l’Estat i, a la vegada, que altres països puguin començar a reconèixer la República Catalana. “Avui comencem a escriure la història”, ha dit.

Malgrat tot, i en la mateixa línia que David Font, la batllessa berguedana recalca que “cal estar molt pendents dels atacs que vindran d’un Estat espanyol que supura franquisme”. En aquesta línia, Venturós és conscient que en les properes hores Catalunya haurà de fer front “als embats del govern espanyol i a l’aplicació de l’article 155”.

En aquesta última línia, l’alcaldessa de Berga reconeix que la línia d’actuació de l’Estat espanyol és “del tot imprevisible” i, per això, no descarta cap tipus d’atac cap a Catalunya: “No podem preveure res del que farà l’Estat, l’únic que sabem és que utilitzarà tots els mitjans que tingui per reprimir”.

X