Ratllen els cotxes de berguedans que van anar a la manifestació de Barcelona en els busos de l’ANC de Berga

Diversos berguedans que van anar a la manifestació de dissabte a Barcelona amb els autobusos de l’ANC de Berga van trobar-se els seus vehicles ratllats quan van tornar a Berga. Uns vàndals van ratllar els cotxes que eren aparcats a l’avinguda Catalunya de Berga, el punt de sortida i arribada dels busos, al costat del supermercat Carrefour. L’Assemblea local ho ha denunciat en un comunicat on també felicita els participants de la mobilització de Barcelona, que considera “una causa pacífica, democràtica i cívica”.

Per tal de col·laborar en la recerca dels responsables, l’ANC de Berga ha adjuntat una fotografia d’un dels cotxes ratllats (al capdamunt d’aquesta notícia). Tanmateix, l’entitat independentista lamenta els fets i reitera la convicció que ocupants dels onze busos que van sortir de Berga volen aconseguir els seus objectius “sense malmetre la convivència”. Per això, condemnen “qualsevol tipus de violència”.

Fins a onze autocars van sortir des de l’avinguda Catalunya de Berga aquest dissabte per traslladar centenars de persones a la ciutat comtal. Un altre va sortir de Gironella i un més, des de l’Alt Berguedà. A banda, un monovolum ple de berguedans va sortir des del nord de la comarca per tal de donar resposta a les persones que també volien baixar en bus però van quedar-se sense places. Hores més tard, la manifestació va omplir de llum el carrer Marina de Barcelona en una imatge que, des d’ahir, ha quedat gravada en la retina de molts catalans.