El PP confia en una Generalitat que ‘deixi de saltar-se lleis’ i ‘reactivi l’economia en llocs com el Berguedà’

El Partit Popular a Catalunya creu que convé “posar fil a l’agulla” per “reactivar la comarca econòmicament”. El president comarcal de la formació, Joan Antoni López Noguera, ho ha explicat aquest dimarts al matí en una roda de premsa a Berga, on també ha participat Alberto Villagrasa, número 6 de la llista popular per Barcelona.

López Noguera ha assegurat que el partit defensa “els mateixos projectes que en les últimes eleccions”, ja que “convé posar fil a l’agulla per a la recuperació econòmica”. Entre algunes idees, el polític berguedà ha parlat del desdoblament de l’E-9. “La carretera és una via de connexió amb França, és titularitat de la Generalitat i creiem que pot propiciar una comarca més atractiva a les inversions i a l’arribada de noves empreses”, ha dit.

Venturós, “la vedet de l’independentisme”

López Noguera, a més, ha lamentat l’activitat política dels darrers mesos a la comarca i, en especial, a Berga. “Ens hem dedicat a ser els més independentistes de l’independentisme i hem deixat de banda la ciutat”, assegura.

El berguedà, a més, ha carregat durament contra l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, a qui ha titllat de ser “la vedet de l’independentisme”. L’exregidor del PP a la capital de la comarca creu que tant la Generalitat com molts ajuntaments com el de Berga haurien hagut de “tocar més portes” per buscar ajuts i subvencions que permetessin tirar endavant projectes d’envergadura.

Una oportunitat per “retrobar la democràcia”

Per la seva banda, Alberto Villagrasa ha explicat a Berga que l’objectiu de totes les formacions polítiques de cara a les properes eleccions hauria de ser “retrobar la democràcia”. Segons ha dit, “el Govern català s’ha dedicat en els darrers mesos a saltar-se la llei i a construir el seu món paral·lel”. Per això, assegura que ara, amb les eleccions del 21-D, Catalunya té “una oportunitat per tornar a la realitat democràtica”.

Un altre dels temes que ha tractat el número 6 de la llista del PP a Barcelona és la fugida de les empreses del país. Segons ha dit, cal “donar seguretat jurídica a les empreses i autònoms perquè ningú més marxi d’aquí”. Si això no es fa, diu, “anem cap a una Catalunya més pobra, amb més atur i menys inversions”.

Reunió amb els afiliats berguedans

Aquesta tarda Villagrasa i López Noguera es reuniran amb una vintena d’afiliats al partit del Berguedà. Segons ha explicat l’exregidor berguedà, l’objectiu és copsar “la visió de la gent del partit” per tal que quedi reflectit en el programa definitiu de la candidatura.

A banda de ser president comarcal del partit, López Noguera serà el número 18 de la llista del partit a la circumscripció de Barcelona i, des del març passat, és el coordinador territorial de la formació a Catalunya.

X