El PP de Berga demana la retirada d’estelades, llaços i pancartes dels edificis municipals fins que passi el 21-D

El líder del Partit Popular a Berga, Joan Antoni López Noguera, ha demanat a la Junta Electoral de la zona que prohibeixi la “col·locació de pancartes i símbols a les façanes dels edificis municipals i els seus voltants” durant el període electoral.

Segons el PP, aquests símbols podrien “afavorir una opció que es presenti a les eleccions en detriment del principi de neutralitat política que s’ha d’exigir a qualsevol institució”. En aquesta línia, els populars expliquen en el seu escrit a la Junta Electoral que “pancartes i els llaços de color groc s’identifiquen amb una opció política i un interès partidista” de totes aquelles formacions que exigeixen l’alliberament dels “denominats presos polítics“.

Sigui com sigui, l’estelada que des de fa anys oneja al centre del balcó de l’Ajuntament o la gran pancarta col·locada a pocs metres del consistori que exigeix “democràcia” des de fa mesos haurien de ser retirades del seu lloc habitual, si la Junta Electoral dóna la raó a López Noguera.

estelada-aj-berga-1

Malgrat tot, l’any 2015 l’Ajuntament de Berga ja va mantenir l’estelada al balcó en període electoral, emparant-se a una moció aprovada pel plenari que acordava “no despenjar l’estelada fins la independència”. L’acció va acabar portant l’alcaldessa de la ciutat, Montse Venturós, als tribunals en un cas que, a dia d’avui, encara cueja.

L’escrit de López Noguera cap a la Junta Electoral de Berga és aquest:

X