La Patum del 2018, del 30 de maig al 3 de juny

La Patum del 2018 caurà a cavall del maig i el juny. En consonància, els regidors de l’Ajuntament de Berga van aprovar en el ple ordinari del mes de juliol que el festiu local en motiu del Corpus 2018 sigui el dia 31 de maig (dijous). L’altre dia festiu que va escollir la capital del Berguedà és, com sempre, el dia 8 de setembre, en motiu de la Gala de Queralt.

A aquests dos dies, se’ls ha d’afegir les dates que marca com a festives el calendari oficial de festes laborals de la Generalitat de Catalunya i que, per tant, són comunes arreu del país. Així, doncs, el calendari definitiu de festius a Berga és aquest:

Gener

1 de gener. Cap d’any.

6 de gener. Reis.

Març

30 de març. Divendres Sant

Abril

2 d’abril. Dilluns de Pasqua Florida.

Maig

1 de maig. Festa del Treball.

31 de maig. Dijous de Corpus

Agost

15 d’agost. L’Assumpció.

Setembre

8 de setembre. Gala de Queralt.

11 de setembre. Diada Nacional de Catalunya.

Octubre

12 d’octubre. Festa Nacional d’Espanya.

Novembre

1 de novembre. Tots Sants.

Desembre

6 de desembre. Dia de la Constitució.

8 de desembre. La Immaculada Concepció.

25 de desembre. Nadal.

26 de desembre. Sant Esteve.

El 2018, l’any dels ponts

El proper 2018 és un dels anys on es podran fer més ponts. La primera oportunitat serà el dia del Treballador, l’1 de maig, que cau en dimarts i, per tant, permet unir quatre dies festius: des del 28 d’abril (dissabte) fins el mateix 1 de maig.

La segona oportunitat per gaudir d’un cap de setmana “llarg” serà per la Diada Nacional de Catalunya. En aquest cas, l’11 de setembre també cau en dimarts i, per tant, permetrà fer festa del 8 de setembre (dissabte) fins l’11.

Al cap de dos mesos, per Tots Sants, hi tornarà a haver la possibilitat de fer pont. L’1 de novembre cau en dijous i, per tant, és podrà fer festa divendres -dia 2- i enllaçar quatre dies festius consecutius.

Finalment, la darrera opció -i la més engrescadora- serà per Nadal i Sant Esteve. El dia 25 és dimarts, i el 26, dimecres. Per tant, els catalans podran encadenar fins a cinc dies seguits de festa: des de dissabte 22 fins dimecres 26.

A banda, el dia de la Hispanitat, el 12 d’octubre, cau en divendres i, per tant, qui ho vulgui, podrà fer cap de setmana de 3 dies. En canvi, el 15 d’agost cau en dimecres i, per tant, evita qualsevol possibilitat de fer pont o cap de setmana “llarg”.

X