L’Ajuntament de Berga busca quatre parelles d’administradors per a La Patum i Els Elois 2018

L’Ajuntament de Berga ha obert el període d’inscripció per sol·licitar l’accés a les places d’administradors i administradores de La Patum i Els Elois 2018. Es busquen quatre parelles que s’encarregaran de presidir els actes principals de les festes del Corpus d’enguany, representant els antics Quatre Barris en què es dividia la ciutat: Feixines o Capdamunt de la vila (Fonolls), Sant Pere (Esclafidors rebentats), Centre o Carrer Major (Esclafidors embotits) i Raval (Ravenisses).

Tradicionalment, els administradors s’encarregaven de recaptar els diners per pagar les despeses de les festes de l’Octava de Corpus, però avui en dia la seva participació ha esdevingut simbòlica i protocol·lària.

Les parelles finalment seleccionades pel Patronat Municipal de La Patum portaran a terme les tasques designades als administradors i administradores durant el desenvolupament de les festes de La Patum i Els Elois d’aquest any.

D’una banda, els escollits tindran la obligació d’assistir al Ple de l’Ascensió, a les misses majors, a La Patum de Lluïment de dijous, divendres i diumenge de Corpus, al lliurament de premis del concurs de cartells i el concurs de dibuix infantil, a l’entrega dels Títols de Patumaire i Patumaire d’honor i als salts de Patum que es realitzaran davant dels seus domicilis durant la passada de dissabte a la nit.

A més, també es requerirà la seva assistència en les passades de dissabte i diumenge dels Elois, en l’ofici i el Ballet de Déu de la Boda Típica de l’Alt Berguedà.

Les parelles que vulguin convertir-se en administradors de La Patum i Els Elois de 2018 poden presentar les seves sol·licituds via telemàtica o presencial a través de l’Oficina d’Atenció Ciutadana. Les peticions hauran d’anar acompanyades d’un formulari amb les dades personals dels interessats que trobaran al final d’aquesta notícia. El termini per a la presentació de les sol·licituds finalitzarà el 30 d’abril.

X