La Residència Sant Bernabé fa 18 anys amb activitats per als residents, famílies i professionals del centre

Residents, familiars i professionals de la Residència Sant Bernabé van celebrar dimecres el divuitè aniversari del centre amb diferents activitats. La jornada va començar al matí, amb una passejada des de la residència fins al parc; va continuar al migdia, amb una arrossada per a usuaris, famílies i professionals; i va acabar a la tarda, amb un espectacle musical a càrrec de les treballadores del centre.

Un centre connectat amb l’entorn

A la Residència Sant Bernabé, ubicada a l’antiga caserna militar de Berga, hi viuen 64 persones i disposa de 20 places més d’acolliment diürn. Des de la Residència Sant Bernabé s’aposta per facilitar que els residents tinguin una vida el més normalitzada possible, potenciant la seva autonomia i sobretot el contacte amb l’entorn, a través d’activitats conjuntes amb entitats de Berga i comarca. Al llarg de l’any s’organitzen un gran nombre de propostes per obrir el centre a la ciutat, com visites d’escolars, sortides, concerts al jardí o el mercat nadalenc d’artesania.

A banda, des de la Residència s’ofereixen serveis integrals per a les persones grans i els seus cuidadors, com el Servei d’Atenció a Domicili (SAD) i la cessió de material del Banc d’Ajudes Tècniques, que l’any 2017 van atendre 454 persones de la comarca del Berguedà.

18 anys a l’edifici de l’antiga caserna

El 4 d’abril de l’any 2000 els primers usuaris de la Residència Sant Bernabé s’hi van traslladar a viure-hi. Provenien de la cinquena planta de l’Hospital Sant Bernabé, on hi havia les instal·lacions de la primera residència, inaugurada l’any 1984 i que disposava de 44 places. Posteriorment se n’hi van afegir més fins a arribar a les 64 places actuals.

La Residència ocupa la que fou residència d’oficials i la comandància militar de l’antiga caserna, a més d’un edifici de nova construcció que uneix els dos anteriors. Disposa d’un gran jardí i de quatre plantes d’habitacions, més una altra on hi ha espais comuns com el menjador, la sala polivalent, la biblioteca o la perruqueria.

X