Gironella organitza dissabte una recollida de residus de la llera del riu Llobregat

El proper dissabte, 12 de maig, l’Ajuntament de Gironella organitza una jornada de neteja de la llera del Riu Llobregat al seu pas pel municipi en el marc de la campanya Let’s Clean Up Europe, de la Setmana Europea de Prevenció de Residus.

La jornada, oberta a tots els vilatans, s’iniciarà a les 11.00h a la plaça Campalans, davant el Casal de la Gent Gran ‘La Llar’, i s’allargarà fina a les 14.00h. L’objectiu és dur a terme una col·laboració i conscienciació pel medi ambient a través d’una recollida de residus popular.

Totes aquelles persones interessades en col·laborar poden inscriure’s per correu electrònic a grnl.comunicacio@gironella.cat, o de forma presencial el dissabte 12 de maig a les 10.30h al punt de trobada, la plaça Campalans.

Els voluntaris es dividiran en grups i zones de neteja i hauran de recollir els residus que trobin, col·locar-los dins les bosses que es repartiran i separar-los segons la seva tipologia per facilitar-ne el reciclatge.

L’Ajuntament facilitarà bosses per recollir els residus, guants, i aigua. Tot i això, es demana als voluntaris dur calçat còmode, gorra, crema solar, i una cantimplora o ampolla d’aigua per evitar utilitzar gots de plàstic.

Josep Mª Castellà, regidor de Sostenibilitat, explica que l’acció va més enllà de la neteja de la llera del riu Llobregat: “Busca sensibilitzar la població en temes de protecció del medi ambient. Entre tots podem aconseguir una Gironella més neta“.

Let’s clean up Europe

Le’ts Clean Up Europe és una acció comuna a tot Europa per a conscienciar sobre la quantitat de residus que llancem de forma incontrolada a la natura. A la vegada, la campanya vol promoure accions de sensibilització a través de la recollida d’aquests residus, abocats il·legalment als boscs, platges, marges de rius, etc.

Enguany, s’arriba a la cinquena edició i les accions es duran a terme entre els dies 11, 12 i 13 de maig arreu d’Europa. En l’edició de l’any passat, a escala europea es van dur a terme fins a 4.586 accions a tot Europa, amb més de 505.000 participants. A Catalunya, en concret, es van fer 186 accions, amb més de 8.000 voluntaris que van recollir 75,6 tones de residus.