El Consell Comarcal del Berguedà implanta un sistema electrònic per controlar l’utilització del transport escolar

El Consell Comarcal del Berguedà ha posat en marxa aquesta setmana un sistema informàtic per fer un control rigorós de l’utilització del transport escolar per part dels alumnes de primària i secundària de la comarca. A partir d’ara, els monitors acompanyants de les 16 línies d’autocar i transport adaptat per a escolars disposaran d’una tauleta tàctil per passar llista de tots els alumnes que pugen a l’autobús. Això permetrà tenir informes diaris de totes les incidències i poder oferir més inputs a tots els implicats, tant al Consell Comarcal com als centres escolars o a les pròpies famílies.

El sistema és senzill: cada monitor tindrà una llista amb tot l’alumnat que ha de pujar a l’autobús i haurà de marcar els noms a mesura que vagin pujant. Acabat el viatge, el monitor penjarà la llista en una base de dades protegida i, d’allà, es penjarà a una plataforma digital que els centres escolars podran consultar amb una clau d’accés.

control-transport-escolar-tablet-1

El conseller comarcal d’Ensenyament, Llorenç Altozano, ha celebrat que a partir d’ara es podrà fer “un control molt més rigorós” de l’utilització del transport escolar. En aquest sentit, Altozano ha recalcat que fins ara no és que hi hagués un caos però sí que, a vegades, hi havia casos excepcionals d’alumnes que anaven a l’escola i no tornaven, i això no es podia saber fins al cap d’uns dies.

En la mateixa línia, el director de l’IES Guillem de Berguedà, Ferran Camprubí, ha explicat que tots els centres han rebut la notícia molt positivament. “Aquesta nova eina ens permetrà tenir molt més controlat aquest espai on l’alumne no és ni al centre ni a casa“, ha dit.

Actualment el transport escolar del Berguedà beneficia prop de 400 alumnes d’arreu de la comarca. En les darreres setmanes s’ha impulsat una prova pilot a la línia que surt des de la Rodonella i acosta els escolars a Berga. Aquesta setmana aquesta línia s’ha posat en funcionament i la setmana que ve ho faran les altres 15 rutes d’autocars i transport adaptat. A banda, hi ha 12 rutes més de grups molt reduïts que van a l’escola en taxi i, en aquests casos, les tauletes tàctils no s’implantaran de moment.

La següent fase, ha dit Altozano, serà posar en marxa un sistema similar per controlar l’assistència als menjadors escolars de cara al curs vinent.