El Berguedà tindrà el primer parc d’atraccions de terror del sud d’Europa

El polígon industrial de la central tèrmica de Cercs es convertirà entre l’octubre i el novembre d’aquest 2018 en el primer parc d’atraccions de terror del sud d’Europa. L’empresa berguedana Insomnia Corporation -gestora de les sales de room escape ‘Experiment’ i ‘El còctel del doctor’- s’ha associat amb Horror Box, una altra empresa catalana dedicada al mateix sector, per crear Horrorland Park, un parc temàtic insòlit a la zona. L’activitat espera acollir unes 800 persones diàries durant els quinze dies que obrirà portes, segons ha avançat a l’Aquí Berguedà el director d’Insomnia, Climent Vila.

Actualment a Europa només hi ha tres parcs temàtics de terror com el que es preveu obrir a Cercs per Halloween. De moment, n’hi ha un a Alemanya, un altre a Anglaterra i un tercer a Holanda. Insomnia i Horror Box n’han visitat dos -el d’Alemanya i el d’Anglaterra- i van coincidir que “era una cosa que s’havia d’importar sí o sí aquí”, ha explicat Vila. Després d’un anàlisi en profunditat de diverses ubicacions, els socis d’Horrorland van arribar a la conclusió que la central tèrmica de Cercs era un lloc ideal per desplegar-hi el primer parc temàtic de terror del sud del continent.

El parc obrirà els tres últims caps de setmana d’octubre i els tres primers de novembre. És a dir: 11-12-13, 19-20 i 26-27 d’octubre; i 31-1-2-3; 9-10; i 16-17 de novembre. Climent Vila ha recalcat que l’activitat requereix la contractació d’un centenar de persones cada dia, de manera que “necessitem uns mínims d’afluència per fer viables aquestes contractacions”. Precisament per això, l’activitat es realitza durant quinze dies, i no pas durant tot l’any. L’horari d’obertura del parc serà de 2/4 de 7 de la tarda (18.30h) fins a 2/4 d’1 de la nit (00.30h).

Suport institucional

El finançament de l’activitat va a càrrec de les dues empreses que l’impulsen, és a dir, Insomnia Corporation i Horror Box. Ara bé, els emprenedors compten amb el suport de l’Ajuntament de Cercs, el Consell Comarcal del Berguedà i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà en l’assessorament en temes burocràtics. “Ens estan ajudant molt i ens posen moltes facilitats per poder desplegar el nostre projecte”, ha dit Vila.

X