Fins a 16 persones ballaran per primera vegada els Nans Vells de la Patum aquest Corpus

Més debuts que mai a la comparsa dels Nans Vells. Fins a 16 persones portaran per primera vegada un dels caps aquesta Patum. La colla els ha repartit pels vuit salts de Patum completa de dijous i diumenge a la nit. Segons el cap de colla, Òscar Guijarro, es tracta de “persones que ho han demanat” i se’ls ha concedit l’oportunitat: “La Patum és del poble i nosaltres estem més oberts que mai a fer una comparsa participativa”.

Guijarro ha explicat que fins ara ja era habitual que cada any debutessin nous saltadors. Ara bé, la majoria d’anys la xifra d’estrenes rondava les 10: “Arribar a 16 és un èxit i una participació que ens agradaria mantenir en els propers anys”. El cap de colla també ha recordat que “cada vegada pugen més nens de la Patum infantil”, i aquesta flexibilitat a l’hora de repartir els salts “permet que puguin tenir el seu moment a la Patum gran”. De fet, aquest any 5 dels 16 debutants són menors d’edat: tenen entre 15 i 18 anys. Tots ells -petits i grans- s’han estat preparant durant un mes, assajant un o dos dies per setmana. “L’últim assaig ja va ser espectacular. Quedarà molt bé”, augura el cap de colla.

Homenatge a Josep Casellas

La comparsa prepara un ball especial per la Patum de Lluïment de diumenge. Homenatjaran l’històric cap de colla Josep Casellas, que va dirigir el grup durant 24 anys (1972-1996) i va morir als 62 anys aquest abril passat. Filles i nebots de Caselles li rendiran homenatge en un ball singular al mig de la plaça: faran sonar les castanyoles al ritme d’una música que els Nans Vells ballaven a la dècada dels 60.

Casellas va agafar les regnes de la comparsa l’any 72, en substitució de Miquel Moya, que havia estat cap de colla des del 64. Tiet de l’actual cap de colla, Casellas va precedir Joan Carles Sosa, que va ser al capdavant del grup fins el 2016. En primera instància, el seu successor va ser el fill, Oriol Sosa. Però, a mitjans de 2017, durant el procés de ratificació de caps de colla, la comparsa es va decantar finalment per Òscar Guijarro.

X