Més de 800 persones de 13 pobles del Berguedà aprofitaran els autocars de Patum per arribar a Berga per Corpus

Més de 800 persones de 13 municipis del Berguedà utilitzaran els autocars de Patum per desplaçar-se fins a Berga les nits de dimecres, dijous i dissabte de Corpus. El servei, impulsat pel Consell Comarcal del Berguedà, ha tancat llistes amb 818 inscrits. Els 13 municipis participants són Puig-reig, Casserres, Gironella, Vilada, Borredà, Cercs, Guardiola de Berguedà, Vallcebre, Saldes, Gósol, Bagà, La Pobla de Lillet i Sant Julià de Cerdanyola.

La principal novetat d’enguany és que també s’ha ofert el servei el dimecres de Patum, a banda del dijous i dissabte, les línies habituals de cada any. Les més de 800 persones que han comprat els tiquets sortiran pels volts de les 8 del vespre, en funció del seu municipi, en direcció a Berga. Els autocars de tornada als municipis d’origen surten a les 5 de la matinada des de la plaça Gernika, just davant de l’Institut Guillem de Berguedà.

En total, són 20 autocars: 6 dimecres, 7 dijous i 7 dissabte. El nombre d’usuaris s’ha incrementat de manera considerable a conseqüència de l’ampliació de l’oferta, és a dir, de l’expansió del servei a dimecres. El 2017, per exemple, es van vendre 616 tiquets en total. L’organització d’aquests autocars té com a objectiu millorar la seguretat a les carreteres i afavorir la mobilitat dels berguedans durant la Patum de Berga. Organitzen l’acció l’Oficina Jove del Berguedà i el Consell Comarcal del Berguedà, amb la col·laboració de les regidories de joventut dels ajuntaments implicats.

autocarsa-patum

X