El BBVA anuncia per sorpresa que tanca l’únic caixer automàtic que hi ha a Vilada i Borredà

Vilada i Borredà podrien perdre l’únic caixer automàtic que tenen. L’oficina del BBVA a Vilada va deixar d’oferir l’atenció al públic fa uns quatre anys i la setmana passada va penjar un cartell on anunciava que el proper dia 21 de juny els caixers deixaran d’operar. El cartell va ser tota una sorpresa per a l’alcaldessa viladina, Montserrat Badia, i l’alcalde de Borredà, Joan Roma.

Si el tancament s’acaba produint, els habitants de Vilada i Borredà hauran d’anar a l’oficina del passeig de la Indústria de Berga a treure els diners. “És un problema molt greu perquè tenim una població molt envellida i hi ha gent que no es pot permetre baixar a Berga cada cop que necessiti diners”, ha explicat a l’Aquí Berguedà l’alcaldessa de Vilada, Montserrat Badia. A més, assegura que notícies com el tancament dels caixers automàtics auguren un futur negre:  “Si ens van traient serveis, els pobles petits estem abocats a la despoblació”.

Per tot plegat, Badia –que també és consellera comarcal- ja ha mogut fils per resoldre el problema. El Consell Comarcal del Berguedà ja està al corrent de la situació i està treballant per impedir el tancament. Des dels ajuntaments també s’està intentant contactar amb els responsables territorials del BBVA per aconseguir una justificació que a dia d’avui encara no han rebut.

Els municipis defensen que necessiten els caixers “fins que altres mitjans tecnològics estiguin degudament rodats i siguin prou fiables com per no haver de fer servir diners en efectiu”. En aquest sentit, afegeixen que les noves tecnologies ni tan sols apleguen tot el terme municipal de Vilada i Borredà. “Treure el caixer automàtic suposa un nou cop a la viabilitat dels petits municipis, i fer-ho, sense cap informació ni negociació prèvia, suposa un menysteniment envers els representants públics, i a tota la població, en general”, asseguren en un comunicat.

Tanmateix, recorden que fa quatre anys, quan el BBVA va decidir deixar d’oferir l’atenció al públic, es va seguir un procés similar a l’actual, amb un avís sorprenent i letal. No volen que es repeteixi i estan disposats a utilitzar tots els mecanismes que tenen a l’abast per intentar impedir-ho.