Instal·laran una presó a Berga perquè els berguedans s’hi tanquin en solidaritat amb els presos

Dues cel·les habilitades les 24 hores del dia perquè la gent de Berga s’hi pugui tancar, per torns, durant dues hores. La iniciativa ‘Un poble empresonat’ aterra a la capital del Berguedà aquest juliol com una mostra més de solidaritat amb els presos i les preses polítiques. La presó s’instal·larà a la plaça de les Fonts de la mà de diverses entitats i grups polítics: hi donen suport l’ANC, Òmnium, la CUP, el PDeCAT, ERC i el CDR de Cercs i la Valldan, entre d’altres.

En la roda de premsa de presentació de la iniciativa, Montserrat Soler, d’Òmnium Berguedà, va explicar que es va escollir la plaça de les Fonts per instal·lar la presó perquè és “un lloc cèntric, un punt de pas i una plaça visible tant per la gent que passa pel carrer Major com pels que transiten per la ronda Queralt i la ronda Moreta o pels que venen del passeig de la Pau”.

La presó que s’ubicarà a la plaça de les Fonts és un contenidor envoltat de barrots. Disposa de dues cel·les i en cadascuna d’elles hi ha una taula, una cadira, un llit, diverses mantes, una estufa, un matalàs i coixí, llum, una porta, un extintor i una bústia. Des de l’organització, a més, una persona serà fora de la cel·la per no deixar l’equipament sol.

Les cel·les estaran a disposició dels berguedans i berguedanes les 24 hores dels dies 6, 7 i 8 de juliol. Els interessats en ocupar-ne una durant dues hores s’han d’inscriure al lloc web de la iniciativa. Aquest divendres al matí, a dues setmanes de l’inici dels torns a la presó de la plaça de les Fonts, només queda una plaça lliure divendres. En canvi, tant dissabte com diumenge encara compten amb diversos llocs disponibles.

La iniciativa ‘Un poble empresonat’ ja s’ha realitzat en nombroses poblacions catalanes. Per exemple, les cel·les s’han instal·lat en els darrers mesos a Vic, Vilanova, Vilafranca, Manresa, Olot, Tàrrega o Granollers. El darrer cap de setmana de juny serà a Sabadell, pocs dies abans d’arribar a Berga.

poble-empresonat-berga

X