La Gastropirineus difondrà a Berga la cuina de muntanya amb 13 sessions d’experts en dos dies

La Gastropirineus aterra aquest juny a Berga. Després d’una primera edició a la Seu d’Urgell i una segona a Alp i Puigcerdà, enguany les jornades dedicades al sector enogastronòmic arriben a la capital del Berguedà amb dos dies de programació a l’Hotel Berga Park. Els actes seran els propers dilluns i dimarts, 25 i 26 de juny.

Hotel_BergaPark

Les jornades comptaran amb cuiners i elaboradors del Berguedà, l’Alt Urgell, la Cerdanya, la Vall d’Aran, el Ripollès, la Garrotxa, el Bages, el Pirineu lleidatà i Andorra. En total, 13 sessions de cuina en directe a càrrec de professionals prestigiosos. Alguns dels quals, amb estrella Micheln, com Francesc Rovira de la Fonda Xesc (Gombrèn,) Oriol Rovira d’Els Casals (Sagàs) i Sergi Fernández i Jaume Sebastian de l’Estany Clar (Cercs-Berga).  També hi participaran Carles Gaig del Restaurant Gaig (Barcelona) i Pere Arpa de Ca l’Arpa (Banyoles), també guardonats amb una estrella Michelin però fora del territori pirinenc.

Gastropirineus pretén ser un punt de trobada pels professionals del sector, però no s’oblida del públic local aficionat a la gastronomia. Per això, dimarts 26, un cop finalitzin les sessions per professionals, el focus d’activitat es traslladarà a la carpa del passeig de la Indústria de Berga. Els assistents podran gaudir de la sessió magistral amb tast a càrrec de Francesc Rovira de la Fonda Xesc de Gombrèn, cuiner amb una estrella Michelin.

Sopar amb estrelles

El tradicional sopar amb estrelles serà, com en cada edició del Gastropirineus, un dels plats estrella del menú de les jornades. Enguany l’àpat tindrà lloc el dilluns 25 al Restaurant l’Estany Clar de Cercs. Els comensals podran gaudir i tastar les propostes de Joel Castanyè, de La  Boscana; Sergi  Fernández  i  Jaume  Sebastian,  de  l’Estany  Clar;  Jordi  Juncà, de  Ca l’Enric, Francesc Rovira, de la Fonda Xesc i els cuiners d’Andorra, Carles Finch, de Can Manel, Sergi Vallès, d’Hotansa, i Roger Biosca, de l’Hotel Isard. Un sopar, doncs, que reuneix 4 estrelles Michelin del territori. A més, es preveu que hi assisteixi el President de la Generalitat, Quim Torra.

Durant l’àpat s’homenatjarà Dolors Boix, del Restaurant Castell de l’Areny, en reconeixement a la trajectòria professional i l’enorme contribució a la cuina del Berguedà.