La piscina de Berga obre aquest dissabte amb entrada gratuïta per a tots els banyistes

La piscina de Berga obre aquest cap de setmana. Les instal·lacions entraran en funcionament coincidint amb les festes de Sant Joan i, per tant, amb l’inici de l’estació estiuenca. L’Ajuntament de Berga preveu que la piscina estigui oberta des d’aquest dissabte, 23 de juny, fins el dia 11 de setembre, Diada de Catalunya. Com cada any, l’horari serà ininterromput de 10 del matí a 8 de la tarda. A més, dissabte –el dia de la inauguració- l’entrada a la piscina serà gratuïta per a tothom, amb un aforament limitat a les 700 persones.

Enguany es mantindran les mateixes tarifes que en els últims anys i el preu de l’entrada per fer ús de la piscina serà de 3 euros pels adults i de 2 euros pels infants menors de 14 anys i per a les persones que disposen del carnet de pensionista i/o de discapacitat. A més, també s’oferiran abonaments en funció del tipus d’usuari i del nombre de serveis realitzats. Per exemple, l’abonament de temporada costarà entre 40 i 60€, mentre que l’abonament per a 30 serveis valdrà de 30 a 45€ i el de 15 serveis costarà entre 20 i 30€.

Pel que fa als serveis de la piscina municipal, les instal·lacions comptaran amb dos socorristes diaris i una persona responsable de la taquilla d’accés. A més, també hi haurà servei estable de bar després que es produís la reobertura de l’equipament el març passat. Així, doncs, el bar estarà obert de dilluns a diumenge, de 8 del matí a 11 de la nit. Tanmateix, les persones que regenten l’equipament també s’ocupen regularment de la gestió de reserves de les pistes de frontó, a través del telèfon 93 822 05 10.

Rentat de cara

En els darrers mesos els operaris de la Brigada Municipal i els Serveis Tècnics han fet la reparació de forats, esquerdes i desperfectes, així com el revestiment de les juntes de la superfície i el paviment de les piscines. També s’ha procedit a la substitució d’algunes peces malmeses de l’enrajolat de la piscina de nadons, s’ha fet el muntatge dels canals de desguàs que envolten la piscina, la neteja dels filtres i l’estabilització de l’aigua.

D’altra banda, s’han efectuat tasques de pintura en diversos elements que formen part del mobiliari de l’equipament. Per exemple, s’ha repintat la piscina gran, les baranes, els bancs de fusta i les parets perimetrals de la zona esportiva. A més, s’ha substituït una part del tancament exterior mitjançant un tipus de reixat més rígid i de major alçada. També s’ha fet la reparació de les dutxes i s’ha canviat la il·luminació dels vestidors utilitzant lluminàries LED més eficients. Una altra de les accions realitzades, ha estat la instal·lació d’un desfibril·lador extern automàtic (DEA) a l’exterior del recinte del pavelló vell. Per últim, el personal de la brigada de jardineria s’ha encarregat de realitzar el desbrossament de les zones verdes i del manteniment de la gespa de la instal·lació.

La piscina, a més, tornarà a acollir les activitats gratuïtes del programa ‘Salut a l’estiu’ durant els mesos de juliol i agost. Es tracta d’un projecte impulsat per l’àrea d’Esports de l’Ajuntament en col·laboració els centres esportius El Tossalet, CEEC i AlterSport i pretén promoure els hàbits saludables i la pràctica d’activitat física durant els mesos d’estiu.