Berga dedicarà un acte a les preses polítiques el dia 23 de cada mes a partir d’aquest juny

Un dia al mes de música per a les preses polítiques. A partir d’aquest juny, cada dia 23 de mes la iniciativa “Música per la Llibertat” es dedicarà a Carme Forcadell i Dolors Bassa, les dones que el jutge Pablo Llarena va enviar a la presó com a polítiques implicades directament amb el procés sobiranista.

El jutge espanyol va prendre la decisió el 23 de març i, per això, l’ANC de Berga ha decidit agafar cada dia 23 per retre’ls un homenatge, així com també a les polítiques que han hagut de marxar a l’exili. Aquestes últimes són Clara Ponsatí, Meritxell Serret, Marta Rovira i Anna Gabriel. Com passa cada dia, el 23 de cada mes es tocarà música per recordar els represaliats, però en aquest cas qui interpretarà les peces musicals seran dones.

Sigui com sigui, la concentració no deixarà de banda la resta de presos i exiliats, és a dir, a Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Carles Puigdemont, Antoni Comín i Lluís Puig.

La iniciativa “Música per la Llibertat” omple de música la plaça de Sant Pere cada tarda des de principis d’any. A les 19h, músics i concentrats s’apleguen davant l’Ajuntament de Berga per condemnar l’existència de presos polítics. L’ubicació de la concentració només va canviar de manera excepcional per Patum, quan es va traslladar a la plaça de Sant Joan. La primera jornada dedicada a les dones represaliades serà aquest dissabte, dia 23 de juny.