Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

Berga, Política

L’Ajuntament de Berga se solidaritza amb el poble rifeny i condemna els empresonaments dels seus líders socials

L’Ajuntament de Berga se solidaritza amb el poble rifeny i condemna els empresonaments dels seus líders socials

L’Ajuntament de Berga ha acordat aquest dijous, en el ple ordinari del mes de juliol, donar suport al poble rifeny i condemnar els empresonaments dels principals líders de les protestes que en els darrers mesos hi ha hagut en aquesta zona del Marroc. Representants de la Plataforma de Berguedans en suport al poble rifeny han llegit la moció davant els regidors, i aquests últims han aprovat la moció per unanimitat. Abans del ple, un centenar de persones s’ha manifestat als peus de l’Ajuntament pel mateix motiu.

DSC07785

La moció demana manifestar el suport i solidaritat de l’Ajuntament de Berga amb el poble rifeny, instar al Govern marroquí que aturi la repressió, demanar al Govern espanyol el reconeixement i la reparació dels danys causats al Rif per l’ús sistemàtic d’armes químiques entre el 1922 i el 1927, instar el Govern català a prendre mesures i accions polítiques en suport al Rif, reconèixer i donar suport a la diàspora rifenya que actualment són ciutadans de Berga i fer arribar els acords al Moviment Popular del Rif.  A més, i a proposta del grup del PDeCAT-CDC, s’ha inclòs una esmena al darrer punt. També es faran arribar els acords al govern català, el govern espanyol i a l’ambaixador del Marroc.

Pràcticament totes les persones d’origen magrebí que viuen a Berga han nascut al Rif. Aquest dijous han volgut fer ressonar el clam contra la decisió del Tribunal d’Apel·lació de Casablanca, tal com ja s’ha fet en les grans ciutats de Catalunya en els darrers dies. El jutge ha condemnat els activistes del Moviment Popular del Rif a penes que arriben fins als 20 anys de presó. Les més dures han estat per al líder de les protestes, Nasser Zefzafi, i el seu número 2, Nabil Ahamjik. Els activistes Samir Ighid i Ouassim Boustati també hauran d’afrontar 20 anys a la garjola.

Estic amb tu

A banda, una cinquantena d’activistes més hauran d’afrontar penens que van des d’un fins a deu anys, i hauran d’assumir multes de fins a 5.000 dírhams, és a dir, uns 450 euros. Segons la sentència, a uns i altres se’ls acusa de “rebel·lió i participació en protestes no autoritzades” i d’”atemptar contra la seguretat interna de l’estat”.

Ajuntament de Berga Plataforma de Berguedans en suport al poble rifeny Rif

Comentaris