Cicle Tardor AJBerga

Directe

El ple del mes de juliol a l’Ajuntament de Berga, en directe

El ple del mes de juliol a l’Ajuntament de Berga, en directe
FINALITZAT
Última actualització fa 2 anys
21:55
Final de l'apartat de precs i preguntes

Acaba el ple, després de gairebé dues hores de sessió. L'alcaldessa avisa que probablement hi haurà un ple extraordinari abans de l'agost, a banda del de pressupostos, per aprovar aspectes que es puguin desenvolupar durant el mes vinent.

21:45
APROFUNDIM | L’Ajuntament de Berga se solidaritza amb el poble rifeny i condemna els empresonaments dels seus líders socials

Unanimitat dels grups polítics en suport al poble rifeny. T'ho expliquem, AQUÍ

21:22
Venturós admet errors però recorda que la situació del consistori els ha impedit tirar endavant molts punts del programa electoral

Montse Venturós diu que no hi ha cap tècnic de promoció econòmica a l'Ajuntament, i això complica les coses. L'alcaldessa admet errors, però també recorda que la situació que han trobat els ha impedit tirar endavant projectes previstos en el programa electoral.

21:18
Biarnés alerta d'un "mandat desaprofitat" en la vessant de la promoció econòmica

Considera que l'equip de govern de la CUP ha deixat escapar molts projectes, des de iniciatives pel Centenari de la Coronació de la Verge de Queralt fins a la promoció durant tot l'any de la Patum. Biarnés també retreu a l'equip de govern d'"haver-ho volgut fer tot sols".

21:11
Debat entre Minoves i Garcia sobre la possibilitat de portar la Patum fora de Berga

Tot plegat ha començat amb una queixa de Minoves, que considera que la participació de la Patum a l'Smithsonian Festival dels Estats Units podria haver estat "molt més intensa". En la rèplica, Mònica Garcia ha dit que hi ha un acord plenari que dicta que les comparses no poden sortir de Berga, i això ho complica. Minoves, en canvi, diu que l'acord és molt antic i permet traslladar comparses si ho aprova el ple. Garcia diu que el Patronat no hi està d'acord, i Minoves diu que ell tenia entès que sí. Finalment, Garcia diu que si Minoves té propostes per traslladar la Patum al següent festival del calendari, el de Sicília, agrairà que les faci arribar a l'equip de govern.

20:40
S'aprova per unanimitat la moció de suport al poble rifeny

Tots els grups presents al ple (CUP, PDeCAT-CDC, ERC i ICV) confirmen que votaran a favor de la moció. A més, s'hi incorporarà una esmena proposada pel PDeCAT per fer arribar els acords al Govern de la Generalitat, Govern d'Espanya i a l'ambaixador del Marroc.

20:36
IMATGE | Abans del ple, hi ha hagut una concentració pel Rif als peus de l'Ajuntament

DSC07785

20:33
La moció de suport al poble rifeny demana sis acords

La moció planteja el següent: manifestar el suport i solidaritat de l’Ajuntament de Berga amb el poble rifeny, instar al Govern marroquí que aturi la repressió, demanar al Govern espanyol el reconeixement i la reparació dels danys causats al Rif per l’ús sistemàtic d’armes químiques entre el 1922 i el 1927, instar el Govern català a prendre mesures i accions polítiques en suport al Rif, reconèixer i donar suport a la diàspora rifenya que actualment són ciutadans de Berga i fer arribar els acords al Moviment Popular del Rif.

20:29
La Plataforma de Berguedans en suport al poble rifeny llegeix la moció a l'Ajuntament de Berga

Un representant de la Plataforma de Berguedans en suport al poble rifeny llegeix la seva moció al ple. S'ha assegut al costat del regidor Joan Torres, aprofitant la cadira que avui no ocupa Rosalia Monroy. El grup vol que l'Ajuntament condemni els empresonaments i demani als governs marroquí i espanyol que assumeixin responsabilitats. 

20:13
Altarriba (ERC): "Avui hem d'aprovar modificacions perquè no tenim pressupostos"

La regidora Ermínia Altarriba (ERC) reitera les queixes de Minoves: "Anem molt tard". És una de les polítiques amb més trajectòria a l'Ajuntament i afirma que "no recorda un any on haguéssim anat tan tard".

Carrega més

Ajuntament de Berga directe Ple Ple de Berga

Estic amb tu

Comentaris