Tot a punt a l’ANC Berguedà per portar la comarca a la Diagonal l’11 de setembre

L’ANC del Berguedà fa una crida a la ciutadania per acudir el pròxim 11 de setembre a la manifestació que enguany se celebra a la Diagonal de Barcelona. En una roda de premsa, representants de l’entitat han fet balanç del desenvolupament de les inscripcions, la venda de marxandatge i tiquets de bus per acudir a la ciutat, així com explicar les activitats de la jornada, que preveuen festiva però “més contundent” que les edicions anteriors pel context actual.

Així ho ha afirmat Manel Escobet, que també ha explicat que enguany, el tram que ha estat assignat al Berguedà és el 21, amb l’ANC de Gràcia com a receptora. L’acció que es durà a terme consistirà en una gran onada que arrencarà a les 17.14 a la plaça de Glòries i anirà pujant acompanyada de molt soroll fins al capdamunt de la Diagonal, on es tombarà un mur. Escobet ha especificat que s’està pensant en diverses activitats complementàries al tram per amenitzar l’estona, tot i que encara no hi ha res concret.

En aquest sentit, Miquel Sabata ha fet una crida a la gent que acudeixi perquè segueixin inscrivint-se de forma oficial per internet o per telèfon, i que també s’animin a formar part del cos de voluntaris, que tindran la funció de coordinar als assistents en l’acció així com organitzar i participar en aquestes activitats paral·leles que s’estan preparant. Sabata ha puntualitzat que en fan falta una cinquantena i de moment, s’hi han apuntat 10 persones. Per inscriure’s, només s’ha d’enviar un correu electrònic a l’adreça voluntarisbergueda2018@gmail.com.

Escobet recalca que la Diada serà l’arrencada d’una tardor que es preveu “calenta” però assegura que el moviment independentista català seguirà mantenint una “posició pacífica per reivindicar el dret de l’autodeterminació”. Enguany, el lema de la manifestació és “Fem la República Catalana” i té com a determinació reivindicar el mandat del referèndum de l’1 d’octubre així com defensar la declaració d’independència del 27 d’octubre.

A la venda les samarretes i els tiquets de bus per arribar a Barcelona

Una vegada més, s’estan organitzant busos des de diversos punts de la comarca fins a la capital catalana per facilitar l’assistència dels berguedans. En aquests moments, el ritme de venda de tiquets va més enrederida que l’any anterior. Mireia Canal ha especificat al respecte que els darrers anys han detectat un alentiment generalitzat a adquirir el bitllet, a més que cada vegada més persones utilitzen el seu vehicle particular per a arribar a Barcelona. L’ANC ha animat de totes maneres a utilitzar el seu transport i que, els interessants, no s’esperin a l’últim moment per tal de poder fer una bona previsió dels busos necessaris. Els tiquets tenen un preu de 10 euros i es poden adquirir en diversos indrets, segons la població. De moment, se n’han venut poc més de 300.

Ara mateix, l’Assemblea calcula omplir el mateix nombre de busos que l’any passat, un total de 20, que efectuaran sortides des d’Avià, Berga, Borredà, Casserres, Cercs Guardiola de Berguedà, La Nou de Berguedà, La Pobla de Lillet, Puig-reig, Sant Julià de Cerdanyola, Vallcebre i Vilada. D’altra banda, les territorials de Gironella i Olvan d’una banda i Bagà d’una altra, han organitzat de forma particular els seus transports.

Pel que fa a la samarreta, Conxita Campoy s’ha mostrat satisfeta amb el ritme de venta i indica que enguany ja se n’han venut 900 respecte a les 700 de l’any passat a la mateixa època. Campoy considera que el color corall i l’estampat del Pedraforca ha agradat molt i que, de fet, ja hi ha dificultat per trobar segons quines talles. El pack té un preu de 15 euros i inclou la samarreta, un ventall i una bossa. Es poden comprar a la paradeta de l’ANC al mercat setmanal de dissabte a Berga i a l’antic cinema Catalunya de Berga.