El nou edifici de l’Escola de Gironella obrirà portes als alumnes aquest setembre

L’escola de Gironella estrenarà edifici el curs vinent. Tal com explica l’alcalde de Gironella, David Font, la primera fase del projecte ja ha estat finalitzada i la construcció i trasllat al nou edifici s’ha fet efectiva. “El dia 3 de setembre, el professorat començarà a preparar el curs al nou edifici”, confirma Font. 

L’edificació s’ha fet al costat dels espais actuals. Aquest compta amb dues plantes on s’ubicaran les aules i la sala de professorat, convertint-se en el lloc “on es desenvoluparà l’activitat lectiva”, explica l’alcalde. El nou centre ja estava disponible al finalitzar el curs, així que es va poder fer part del trasllat al juny i aquest s’ha acabat a l’agost, que s’acompanyarà d’una neteja a fons per deixar-ho tot perfecte per tal que els 200 alumnes de l’escola ho tinguin tot a punt el dia 12 de setembre

Paral·lelament, també està en marxa la segona fase del projecte, que consisteix en la rehabilitació de dues de les naus antigues. Allà, s’hi ubicaran el gimnàs, que també s’utilitzarà de sala polivalent, la biblioteca i el menjador. La tercera edificació serà enderrocada. “La finalització de les obres s’allargarà una mica respecte del previst inicialment” apunta Font, si bé assegura que encara no hi ha una “data final fixada”. 

Escola Gironella Nau AntigaLa constructora treballa ara en la rehabilitació de dues de les naus antigues. LÍDIA LÓPEZ

El projecte té un cost de 4’2 milions d’euros, dels quals un 90% van a càrrec de la Generalitat de Catalunya i del restant se n’ocupa el consistori. La recta final del projecte il·lusiona al poble i al consistori, ja que segons David Font “se senten contents perquè Gironella hi guanya molt.” 

Una demanda plantejada fa més de 15 anys

Les peticions sobre les necessitats de l’escola van sorgir amb l’arrencada del mil·lenni, entre els anys 2001 i 2003. En aquell moment, es plantejava com una millora o rehabilitació de l’edifici actual. Però tal com apunta el batlle, a mesura que es treballava i estudiava la proposta, la demanda per les necessitats es va anar ampliant fins a la proposta de construcció d’un nou edifici

L’any 2007 es va presentar el primer projecte a la Generalitat, i aquest es va acabar aprovant el 2008. Però l’esclat de la crisi econòmica el va deixar paralitzat i no seria fins a l’any 2016 que van aconseguir el compromís definitiu i es va poder tirar endavant la licitació d’obres. 

Aquest compromís es va ratificar durant el primer trimestre del 2017, amb la visita de l’aleshores consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, al centre gironellenc i que es va fer realitat en finalitzar el curs escolar 2016-17, quan van arrencar les obres del nou edifici.

X