L’aiguat caigut anit a Gironella inunda la Font del Balç

Una forta tempesta ha escombrat aquesta nit i matinada Gironella. Baixos i garatges de diferents punts del poble han patit inundacions, però la més forta va ser la de la Font del Balç. El local situat entre els termes de Gironella i Casserres va veure desbordar-se el torrent que baixa al costat, des de la carretera que va a l’Ametlla de Casserres, i en pocs minuts va inundar l’establiment.

La propietària del bar, Eila Espelt, ha explicat a Aquí Berguedà que “poc després de la una de la matinada, l’aigua va passar de colar-se per algunes goteres a entrar per sota les portes i, en menys de trenta minuts, el local ja estava completament inundat, amb el mobiliari flotant”. Els Bombers es van desplaçar al lloc per fer un tall que desviés l’aigua al riu i ajudar als treballadors que restaven al local a sortir “l’aigua ens arribava més amunt dels genolls quan vam sortir” apunta Espelt.

Els responsables del local han desconnectat la llum i estaran uns dies netejant abans no puguin tornar a donar-la i comprovar els desperfectes pel que fa a aparells elèctrics. Ara, s’han afanyat a rescatar el màxim d’aliments possibles i  treballen intensament per netejar el local, amb l’ajuda d’amics. Espelt també ha indicat que estan a l’espera que els pèrits passin pel bar a fer el balanç dels danys. De moment, a la Font del Balç, encara s’estan fent a la idea de la situació viscuda anit.

Font del Balç interiorTreballadors i amics col·laboren en les tasques de neteja del local. LÍDIA LÓPEZ

X