Alter Sport Gim tanca i trasllada tota l’activitat al Tossalet

Alter Sport Gim ha anunciat que tanca els dos locals que té a Berga i que trasllada tota l’activitat al Tossalet. La decisió forma part de l’acord que va avançar l’Aquí Berguedà l’1 d’agost amb la Federació Catalana de Natació (FCN) per salvar la piscina coberta. L’FCN manté la concessió municipal, que fa anys que arrossega números vermells, i Alter Sport hi aporta els seus socis i intenta fer viable el negoci. L’equip d’Alter Sport Gim ja treballa en el buidatge dels locals.

En un comunicat, Alter Sport Gim diu que han negociat l’acord durant “més d’un any”, i que el nou projecte els permetrà fer “gran salt en qualitat i quantitat”. Per això, anuncia a tots els seus abonats que s’han acabat les activitats als seus locals dels carrers Aurora Bertrana i Lluís Companys, a la Font del Ros, i que, a partir d’ara, totes les activitats es faran al Tossalet.

Alter Sport Gim deixa clar que “la Federació Catalana de Natació manté la gestió” del Tossalet. I, per això, diu que no podrà traslladar automàticament les dades de tots els socis, sinó que hauran de dirigir-se a la recepció del Tossalet i emplenar “la fitxa d’inscripció”. Si tots ho fan, el nombre d’abonats del Tossalet creixerà fins al punt que pugui tornar a ser sostenible econòmicament. L’objectiu de l’FCN sempre ha estat superar els 2.000.

L’Ajuntament hi dona el vistiplau

Segons fonts de la FCN, l’Ajuntament ha aprovat l’acord que l’organisme havia signat amb Alter Sport Gim. Aquest, expliquen des de la Federació, contempla un “assessorament en les classes dirigides a les instal·lacions” per tal de, en definitiva, “millorar els serveis del centre”. De moment, però, no han volgut fer públics els termes econòmics exactes del contracte.

El regidor de Serveis Públics, Oriol Camps, ja va avançar a principis d’agost a l’Aquí Berguedà que l’acord no vulnera la concessió municipal que està en vigor fins el 2028: “els contractes a llarg termini ja contemplen la possibilitat de fer petites modificacions, si no són substancials”, i interpreta que l’FCN té llibertat per “subcontractar” el servei d’activitats dirigides a Alter Sport Gim, tal com pot subcontractar “el servei de neteja”.

Anys de números vermells

Tots els intents que havia fet fins ara l’FCN per traspassar el Tossalet, havien topat amb el no de l’Ajuntament de Berga per problemes legals. Fins a dues vegades ho va intentar l’FCN amb Berga Resort: la primera, el 2015, no va tirar endavant perquè el contracte “estava molt agafat amb pinces”, segons el llavors alcalde, Juli Gendrau, i la segona, el juny passat, ja amb la CUP també va fracassar, perquè “les condicions no es compleixen”, va dir Oriol Camps. Alter Sport Gim també va negociar amb l’FCN fer una cessió del contracte el 2014, però les converses van acabar malament.

L’estiu passat, l’FCN va amenaçar de tancar portes i fer un ERO a tota la plantilla. Però, al final, s’ho va repensar i va comenar a negociar l’acord a foc lent que s’ha cuinat amb Alter Sport.

X