Plaques Solars Tecniber

Empreses

El Berguedà salvaguarda 49 llocs de treball en cinc anys gràcies al projecte Reempresa

El Berguedà salvaguarda 49 llocs de treball en cinc anys gràcies al projecte Reempresa

El Berguedà ha salvaguardat 49 llocs de treball des del 2013 gràcies al projecte Reempresa, una eina que facilita el traspàs de petites empreses a Catalunya. En total, s’han registrat 12 casos d’èxit que han generat una inversió induïda de més de 346.000 euros. La Diputació de Barcelona, l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i els directius de Reempresa han presentat els resultats aquest dimecres al matí a Berga.

Des del 17 d’abril del 2013, l’Agència de Desenvolupament del Berguedà és un punt d’atenció de Reempresa i ha assessorat un total de 46 empresaris disposats a cedir el seu negoci i 48 reemprenedors disposats a agafar el testimoni d’un negoci en marxa. El director de Reempresa, Albert Colomer, ha destacat que “s’ha solucionat problemes a una de cada quatre persones que s’han acostat a l’Agència de Desenvolupament per informar-se sobre el projecte Reempresa.

Però el projecte Reempresa va més enllà de la comarca i disposa de diferents punts d’atenció repartits per tot el territori. A nivell global de país, el nombre de reempreses d’èxit ja supera les 1.880 i ha generat una inversió induïda de més de 83,5 milions d’euros. En aquest sentit, Colomer ha posat èmfasi en dades curioses com, per exemple, que uns 400 aturats d’arreu del país han salvat la feina de més de 1.200 persones (estaven a l’atur i van optar per reemprendre un negoci i salvaguardar els llocs de treball que oferia).

Aquest dimecres, en roda de premsa a les oficines de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, també s’ha renovat el compromís entre la comarca i Reempresa fins el 2019 per garantir la continuïtat de casos d’èxit a la zona. Des de la Diputació de Barcelona -coordinadora del projecte-, Rosa Serra ha explicat que s’ha acceptat la petició dels punts d’atenció com l’Agència de Desenvolupament i s’ha augmentat la dotació econòmica per poder afrontar noves contractacions de personal i poder oferir un millor servei.

Des de l’Agència, el president en funcions, Francesc Ribera, ha parlat de la seva experiència com a usuari: “El projecte Reempresa t’assessora en un univers on et perdries i et dona garanties impossibles en altres àmbits“. A banda, Ribera ha destacat la importància que tenen projectes com aquest en llocs com el Berguedà, on “tots ens coneixem” i “l’acord pot ser més fàcil”, gràcies a les eines i l’assessorament dels tècnics.

Agència de Desenvolupament del Berguedà Diputació de Barcelona Reempresa

Comentaris