Comencen a retirar els contenidors dels nou municipis que inicien el porta a porta aquest diumenge

El proper diumenge, 14 d’octubre, comença el nou sistema de recollida de residus porta a porta en nou municipis del Berguedà. Per això, durant aquesta setmana s’estan retirant els contenidors de la via pública de tots ells, és a dir, de Bagà, Casserres, Cercs, Gironella, Guardiola de Berguedà, la Pobla de Lillet, Olvan, Puig-reig i Sant Julià de Cerdanyola. El dia 4 de novembre s’hi afegiran Berga, Vilada i Avià.

De moment, s’han retirat els contenidors de selectiva (envasos i paper) i s’estan retirant els de la fracció orgànica. Els darrers contenidors que es retiraran seran els de rebuig, el mateix diumenge dia 14, mentre que els contenidors de vidre mantindran el seu lloc habitual, tal com ja va avançar l’Aquí Berguedà fa uns mesos. La retirada de contenidors es fa en aquest ordre perquè si es retiressin primer els de rebuig, moltes escombraries anirien a parar als contenidors de selectiva i els perjudicis provocats serien majors.

A banda, a les àrees tancades a les quals s’accedirà amb un codi d’accés hi haurà els contenidors igualment i restaran obertes durant uns dies, fins que el sistema s’estabilitzi.

Durant les darreres setmanes, s’està fent el lliurament del material per fer la recollida a tot el veïnat dels primers 9 municipis on s’iniciarà el nou sistema de recollida. A més, hi haurà uns dies de repesca per aquells qui encara no hagin anat a recollir el kit del porta a porta. Podeu consultar els horaris de cada municipi al web de la campanya.

La recollida porta a porta comença diumenge 14 d’octubre a Gironella i Puig-reig a partir de les 10 de la nit. A Bagà, Casserres, Cercs, Guardiola de Berguedà, La Pobla de Lillet, Olvan i Sant Julià de Cerdanyola, la recollida comença a les 6 del matí del dilluns 15 d’octubre perquè és diürna, fet que ja ha provocat un cert malestar entre el veïnat. Sigui com sigui, els habitants dels 9 municipis que comencen el porta a porta ja han de treure les escombraries des del mateix diumenge 14 d’octubre, segons el sistema. La setmana vinent, comença la recollida dels kits a Berga, Avià i Vilada.