La Policia Nacional tornarà a fer renovacions de DNI a Berga sempre que es recullin 60 sol·licituds

El Berguedà recupera definitivament el servei de renovació del DNI. La Policia Nacional s’ha compromès a fer desplaçar un equip mòbil a Berga quan hi hagi 60 cites sol·licitades, tal com passava fins l’octubre del 2017. Aleshores els equips mòbils del cos de policia van rebre ordres de cancel·lar els desplaçaments al Berguedà “per seguretat” davant la situació política de Catalunya. Els mesos de juliol i octubre d’aquest any l’equip mòbil va tornar a pujar i el 29 de gener tornaran. No hi ha res que faci pensar que les renovacions s’aturaran.

El president del Consell Comarcal, Josep Lara, ha confirmat a l’Aquí Berguedà que, a partir del dia 29 de gener es podrà seguir demanant cita per renovar el DNI al Berguedà quan el tràmit no sigui urgent. El Consell recollirà les sol·licituds i, quan n’hi hagin 60, sol·licitarà el desplaçament d’un equip mòbil de la Policia Nacional i avisarà els usuaris de la data que dicti el cos de policia. Per a renovacions més urgents, les persones que vulguin tramitar la renovació del DNI fora del Berguedà (Manresa, Puigcerdà, etc) poden demanar hora a www.citapreviadni.es.

De moment, el matí del dia 29 de gener hi haurà un equip mòbil de la Policia Nacional al Pavelló de Suècia. Els berguedans interessats en renovar el DNI aquell dia han de tenir cita prèvia i seran apuntats a una llista de 60 places. Quan s’omplin totes les places, es tancarà la llista i no es farà llista d’espera. Una setmana més tard, dimarts 5 de febrer, es podran recollir els DNI renovats.

Abans de la cancel·lació dels desplaçaments dels equips mòbils al Berguedà, les renovacions es feien aproximadament cada dos mesos, quan hi havia prou demanda. Fa anys obrien llistes de 100 persones, però amb el pas del temps van passar a fer desplaçaments per a 80 renovacions i, més tard, per a 60. Amb tot, el president del Consell recalca que la freqüència ha estat sempre molt irregular: “Depèn molt de l’època. Potser vindran dos cops en dos mesos i després estaran 4 sense venir”.

A banda, Lara ha celebrat que la Policia Local hagi accedit a tornar a la comarca i ha recordat que, problemes polítics a banda, “els berguedans hem de seguir renovant el carnet d’identitat”. En aquest sentit, el president comarcal assegura que la represa de les renovacions era de sentit comú: “Han tornat a la realitat”.

X