Berga, Política

Un diputat de Ciutadans es queixa al Defensor del Poble dels llaços i l’estelada de l’Ajuntament de Berga

Un diputat de Ciutadans es queixa al Defensor del Poble dels llaços i l’estelada de l’Ajuntament de Berga

El portaveu de Ciutadans (C’s) al Congrés dels Diputats, Juan Carlos Girauta, ha enviat una queixa al Defensor del Poble perquè es posicioni en contra dels “símbols ideològics” que hi ha a la façana de l’Ajuntament de Berga. És a dir, contra els llaços grocs de les columnes i l’estelada. Aquesta mateixa setmana l’Ajuntament ha rebut una carta del Defensor on demana informació sobre la qüestió.

La carta, a la qual ha tingut accés l’Aquí Berguedà, explica que Girauta va presentar una queixa per “la instal·lació de determinada simbologia ideològicament partidista a la façana i edificis d’aquesta Administració”. Segons el diputat de C’s, la simbologia “resulta contraria al deure de neutralitat que ha d’inspirar l’actuació de les administracions públiques”.

Per tot plegat, Girauta demana al Defensor del Poble que reiteri la posició que ja ha mostrat en altres casos en contra d’aquest tipus de símbols en edificis públics. Davant aquesta queixa, el Defensor del Poble ha iniciat una investigació, demanant a l’Ajuntament que es pronunciï al respecte.

El Defensor del Poble és l’encarregat de defensar els drets fonamentals i les llibertats públiques dels ciutadans, que hi poden presentar queixes quan vulguin i de forma gratuïta. La figura no té capacitat sancionadora, però sí que pot investigar qualsevol actuació de l’Administració pública i incloure-la a l’informe anual que presenta a les Corts Generals.

Estic amb tu

Ajuntament de Berga Ciutadans Defensor del Poble Juan Carlos Girauta

Comentaris