Un jugador de Puig-reig guanya 5,1 milions de dòlars al torneig de pòquer més important de la història

El puig-reigenc Ramon Colillas ha entrat a la història del pòquer. La matinada de dijous a divendres (hora espanyola) s’ha proclamat campió del PokerStars Players Championship, disputat a les Bahames entre el 6 i el 10 de gener. Es tracta del torneig de pòquer en viu més important de la història: Colillas s’endú un pot de 5,1 milions de dòlars. Mai abans cap jugador espanyol havia aconseguit un premi tan gran en un torneig internacional.

https://twitter.com/PokerStarsSpain/status/1083517556235882498

La final, un cara a cara entre Colillas i el francès Julien Martini, va ser trepidant. La jugada del torneig, que va girar la truita i va encarrilar la victòria del de Puig-reig es va produir a quarts de 12 de la nit. En una jugada on Colillas ho va apostar pràcticament tot i una victòria de Martini podia ser definitiva, el francès tenia color amb quatre cartes sobre la taula. Calia un miracle per salvar la mà: el de Puig-reig havia lligat un trio de Q’s i necessitava un 5 per completar el full house i donar un cop de puny sobre la taula. Tensió, silenci i èxtasi: el 5 va sortir i Colillas va passar a dominar la final.

ramon-colillas-bahames

Moment clau de la partida. Surt el 5 que dona la mà i part de la victòria a Colillas

A partir d’aquí, el jugador del Berguedà va gestionar amb tranquil·litat l’avantatge, augmentant progressivament el seu capital. Les darreres dues mans van ser trepidants. Amb quatre milions, Martini s’ho va jugar tot amb parella de 3 a la mà. Colillas va tenir opcions fins al final, però el francès va acabar guanyant i doblant les seves fitxes.

L’avantatge seguia sent molt gran per al de Puig-reig, que rondava els 50 milions de dòlars. I just en la següent mà, nou all-in del francès amb J i 9. Colillas va entrar al joc amb un As i un 5. Tres cartes sobre la taula: 9, 8 i as. L’escenari feia bona pinta, però Martini seguia viu. La quarta carta va ser un 2. La cinquena dictaria sentència: un 9 catapultava el francès, la resta donava el campionat a Colillas. Doncs un 5. I doble parella de campió.

Amb aquest resultat, Colillas, conegut en el món del pòquer com Mr. Boxes, posa la cirereta del pastís a una temporada per emmarcar. Aquest any ja s’ha proclamat campió d’Espanya de pòquer i campió nacional de pòquer. Amb aquests dos resultats en un sol any, ja havia entrat a la història del pòquer espanyol. Ara, amb el triomf a les Bahames, entra en el llibre d’or del pòquer mundial.