El judici del procés fa revifar l’habitual concentració a la plaça de Sant Pere de Berga

Unes 250 persones s’han aplegat aquest dimarts al vespre a la plaça de Sant Pere de Berga per l’inici del judici als presos independentistes, a Madrid. La ja habitual concentració als peus de l’Ajuntament -que des de fa mesos es fa cada vespre a les 19h- avui ha recuperat un poder de convocatòria que feia mesos que no havia anat perdent.

De fet, el to dels parlaments ha estat un dels més contundents que es recorden. Representants de partits polítics i entitats sobiranistes han llegit el manifest unitari que ha ressonat per tot el país, en les diferents concentracions que s’han organitzat aquest vespre.

El discurs s’ha recordat dels presos que avui s’han assegut al banc dels acusats del Tribunal Suprem, però també dels exiliats que des de fa mesos internacionalitzen el conflicte. A grans trets, el manifest ha denunciat “les irregularitats que hi ha hagut durant tot el procés judicial fins a dia d’avui”, així com també “unes acusacions que no tenen res a veure amb els fets que es volen jutjar. A més, s’ha reivindicat que la denúncia que avui s’ha fet extensa a tot el país “va més enllà de l’independentisme” perquè el judici “jutja tot un poble”.

Per acabar, els representants sobiranistes han fet una crida a la mobilització del dia 16 de febrer a Barcelona, per la qual ja s’estan organitzant autocars des de tot el Berguedà. També han recordat la vaga general que alguns sindicats han convocat pel dia 21 i han convidat a tots els assistents a secundar-la.

L’acte ha conclòs amb una versió de L’Estaca, el ‘No passareu’ i el Cant dels Segadors.

X