Els periodistes del Berguedà enceten un cicle de formacions per aprendre a informar sobre salut mental

En marxa Comuniquem per la salut mental, el cicle de formacions pensat perquè els periodistes del Berguedà aprenguin a informar de temes relacionats amb la salut mental. El treball amb els professionals de la informació és una pota del pla comarcal antiestigma que el Consell Comarcal del Berguedà va elaborar a través de la Comissió de Salut Mental del Berguedà en Xarxa.

Aquest dimarts els comunicadors han participat en la primera sessió del programa. S’ha desenvolupat durant tot el matí al Casal Cívic de Berga, a la plaça de Sant Joan, i ha comptat amb la participació del periodista i escriptor Gaspar Hernández. La sessió ha servit per conèixer els problemes que els periodistes es troben en la redacció de notícies sobre salut mental i per fer-los arribar els primers consells sobre com escriure per evitar l’estigma.

La propera formació serà el 12 de març i se centrarà en desmuntar prejudicis. A l’abril, el juny, el setembre, l’octubre i el novembre també hi haurà trobades amb l’objectiu de formar els periodistes. La iniciativa s’ha fet realitat gràcies a un ajut que Obertament ha concedit a ASFAM, el grup Salut Mental: Associació de Familiars i Amics.

IMG-20181227-WA0003