Quines convocatòries hi ha per la vaga general d’aquest dijous al Berguedà?

Dijous d’aturada general, també al Berguedà. El comitè de vaga de la comarca ha convocat una sèrie d’actes durant tota la jornada per reivindicar el dret a l’autodeterminació i condemnar el judici del procés, que s’està celebrant a Madrid des de la setmana passada. El comitè de vaga està format per entitats, partits polítics i sindicats que donen suport a les accions d’aquest 21 de febrer.

Hi ha tres grans convocatòries durant tota la jornada. A les 6 del matí, dues; i a les 6 de la tarda, la tercera. A les 6 del matí organitzen un “esmorzar popular” en dos punts de la comarca: al pàrquing de l’antiga discoteca Menfis, de Berga; i al pàrquing de l’antiga fàbrica de Bagà. A la tarda, en canvi, es farà una sola convocatòria unitària: a les 6 de la tarda, al Jutjat Nou de Berga, on s’iniciarà una manifestació que acabarà a la plaça de Sant Pere.

El comitè de la vaga al Berguedà demana a la gent de la comarca que participi activament en l’aturada de país i en faci còmplice al seu entorn d’amics, familiars i coneguts. També demanen a la població que passi el dia al carrer, no consumeixi res durant tota la jornada i “tinguin memòria sobre els establiments que no hi donen suport”.

385D17C0-27A5-43BE-99AA-45139047658F

Berga Comercial s’adhereix a la vaga

La unió de botiguers i comerciants de Berga, Berga Comercial, ja ha anunciat que s’adhereix a la convocatòria de vaga d’aquest dijous. Malgrat tot, l’associació ha recalcat que “la determinació de tancar o no tancar recau en cada establiment” i ha negat que vulgui incidir en la decisió de cada soci. Per això, demanen a tothom “la responsabilitat d’actuar d’una manera cívica, pacífica i ponderada per tal de permetre la llibertat d’expressió tant en un sentit com en un altre”.

Berga Comercial exposa en un comunicat els motius que motiven la seva adhesió a la vaga. Demanen la derogació de la reforma laboral aprovada pel govern de Mariano Rajoy (PP) el 2015; posen de relleu la necessitat de lleis que protegeixin els treballadors autònoms i les petites empreses; reclamen la implementació de les lleis socials vetades pel Tribunal Constitucional; recorden que els Pressupostos Generals de l’Estat que el govern de Pedro Sánchez no ha pogut aprovar no preveien cap inversió a la comarca; i protesten contra la situació de judici, presó i exili dels membres de l’anterior Govern de la Generalitat.