Presó provisional per a l’home acusat de violar una dona de 72 anys al centre de Berga

La jutgessa del Jutjat d’Instrucció número 2 de Berga ha decretat presó provisional i sense fiança per a l’home de 33 anys que va abusar sexualment d’una dona de 72 anys, diumenge passat, al centre de Berga.

L’investigat no té permís de residència en territori espanyol, ni persones sota el seu càrrec ni treball conegut. A més, es va resistir a ser identificat i en cap moment va donar el seu nom real. Per tot això, la jutgessa constata que hi ha risc de fuga i opta per la presó provisional com a mesura cautelar, “adequada i proporcional”, segons relata a la resolució judicial.

La sentència no és ferma, de manera que la defensa pot interposar un recurs en un termini de 3 dies davant el Jutjat de Berga, o bé en 5 dies davant l’Audiència provincial.

L’auto relata que l’home va perseguir la víctima diumenge, pels volts de 2/4 de 8 del vespre al carrer Gran Via. La víctima va accelerar el pas en veure que algú l’estava seguint, però l’investigat la va atrapar i la va empènyer cap a l’entrada de l’oficina de gestió i recaptació.

Inicialment la víctima va demanar ajuda cridant, però l’agressor la va agafar pel coll fent-la callar, fet que va provocar que patís per la seva vida i accedís a fer-li cas. Tot i deixar de cridar, la víctima va intentar treure’s l’agressor de sobre en tot moment.

Testimonis van veure l’agressió i van alertar els Mossos d’Esquadra. Quan els agents van arribar al lloc dels fets, van enxampar l’home aixecant-se amb els pantalons i la roba interior abaixada. La víctima estava mig nua, amb la boca plena de sang i en estat de xoc. Tot i això, l’explicació que va fer davant els Mossos coincideix amb el que ha manifestat en seu judicial. L’informe del forense explica que la víctima patia lesions genitals, contusions a l’esquelet i una erosió a la mà esquerra.

Així doncs, hi ha indicis evidents que apunten a un delicte d’agressió sexual, castigat amb penes de presó d’entre 6 i 12 anys i d’entre 12 i 15 anys, en els articles 179 i 189 del Codi Penal.