La generació del 96 trenca pronòstics i s’endú el premi gran del Carnaval de Berga

Un magnífic tren, fet per la generació del 96, va ser una de les grans sensacions de la rua de Carnaval que aquest dissabte va desfilar pels carrers de Berga. Els del 96 van trencar totes les travesses i es van endur el premi gran del carnaval berguedà, el de millor carrossa, per davant del vaixell víking dels ‘Cornuts d’aigua dolça’, una de les colles habituals en la lluita per aquest premi. El tercer premi de carrossa va ser per a ‘Pepita de Coco’, inspirada en la pel·lícula infantil Coco.

En categoria d’animació, ‘La España CUCqui‘ va permetre als del bigoti revalidar el títol que ja van aconseguir l’any passat. Aquesta vegada han optat per fer broma sobre l’exhumació de Franco i hi han introduït un dels temes de l’any al Berguedà: el nou sistema de recollida de residus porta a porta.

bigotis-carnaval-2019

Els del bigoti van revalidar el títol en animació. RICARD CODINA

La segona posició va ser per als Cantharellus de Berga Sud, és a dir, la generació del 95, que va centrar el seu xou en els fets que van passar l’estiu passat a la rotonda del sud de la ciutat, quan un home va treure les creus grogues que hi havia plantades i va topar amb l’oposició d’un veí de Berga. El vídeo sobre l’escena es va fer viral i s’ha rememorat durant aquest Carnaval.

camagrocs-carnaval-2019

Els camagrocs de la rotonda Berga Sud va ser segons en animació. RICARD CODINA

La tercera posició d’animació va ser per a la millor comparsa del 2018, la generació del 94, que aquesta vegada va optar per Muntatges Rusc, un xou protagonitzat per abelles i apicultors que posava la mirada en les eleccions del 26 de maig.

94-carnaval-2019

Les abelles de Muntatges Rusc van ser terceres en animació. RICARD CODINA

Pel que fa als premis de comparsa, també va destacar una altra colla que feia referència a un film: El gran showman. Els vestits, l’animació i la carrossa van cridar l’atenció del jurat, que els va distingir amb el premi a la millor comparsa. ‘El foc de la diversió’, amb un cridaner camió de bombers com a carrossa, va ser reconeguda com la segona millor comparsa; i ‘La mar xalada’ va completar el podi de comparses amb una posada en escena espectacular.

showman-carnaval-2019

Moment de l’actuació de la comparsa ‘El gran showman’. RICARD CODINA

En categoria infantil, el primer premi va ser per a l’Escola d’Avià, amb la seva proposta ‘Ranxo Sac i Ganxo’. La segona posició va ser per a l’Escola de Sant Joan, amb el seu ‘Sant Joan Poppins’. I la tercera, per a l’Escola de Santa Eulàlia, que va ser el grup més nombrós de la rua i va omplir els carrers amb més de dues-centes fades.

avia-carnaval-2019

Moment de l’actuació dels alumnes de l’Escola d’Avià. RICARD CODINA

Els premis es van anunciar al Ball dels Cornuts del passeig de la Indústria, passada la mitjanit. Allà també es van conèixer els guanyadors del concurs de disfresses. La millor proposta individual o en grup de fins a tres persones va ser per a ‘Hem perdut el cap’, mentre que la categoria de grups més grans va quedar deserta.

Fes clic aquí per veure totes les fotos del Carnaval de Berga

X