El Carnaval de Gironella canvia l’inici i el final de la rua per les obres al Local del Blat i la plaça de l’Estació

El Carnaval no acaba al Berguedà. Una setmana més tard que a la majoria de comarques, aquest proper cap de setmana arriba la rua de Gironella. El municipi repeteix un any més l’estratègia d’endarrerir la festa uns dies per no contraprogramar les altres rues i promoure que els grups d’arreu de la comarca s’acostin a la vila. L’objectiu, ha dit el regidor de Festes, Lluís Vall, és “tornar a convertir el Carnaval de Gironella en un dels més concorreguts de la zona”.

La principal novetat de l’edició d’enguany té a veure amb la rua, que canvia de punt d’inici i cloenda. Com sempre, se celebrarà la tarda de dissabte, però les obres al Local del Blat i la plaça de l’Estació obliguen a modificar el recorregut. La rua començarà a l’avinguda dels Països Catalans, davant la biblioteca, i acabarà a la plaça Pi i Maragall. El que no canvia són els nombre de grups d’animació: hi haurà quatre xarangues i dos carruatges amb música.

Però el Carnaval de Gironella va més enllà de la rua de dissabte. Aquest dijous, 7 de març, es donarà el tret de sortida a la festa amb el dijous llarder i el ball de disfresses al Casal de la Gent Gran La Llar. A les 8 del vespre, la Perla arribarà a la plaça Pi i Maragall i es farà la desfilada del concurs de mascotes disfressades.

L’endemà, divendres, serà el dia dels més petits. Al matí, la rua infantil recorrerà els carrers de Gironella i, per tercer any consecutiu, comptarà amb un grup de batucada format pels alumnes de 6è de primària de totes les escoles del poble. A més, també hi col·laborarà l’Escola de Música de Puig-reig. A la tarda hi haurà la Glitter Party Kids, i la Big Glitter Party, dues festes fitness on la zumba i la disbauxa seran les protagonistes. Aquest any, però, seran per primer cop al pavelló poliesportiu.

Dissabte arribarà la rua. Per segon any consecutiu, es repartiran un total de 7 premis al concurs de comparses. Les comparses locals podran optar a 6 premis, per a tres per a les millors disfressa i tres per a les millors comparses. Per a les comparses foranes es manté un únic premi.

A la nit hi haurà l’habitual Carnabars, una cercatasques que passarà pels bars i restaurants de Gironella a recollir la gent per portar-los al Pavelló Municipal, al festival “Gironella ho peta”, amb l’orquestra La Loca Histèria, el punxadiscs MON DJ, i DJ EVE. Les entrades anticipades es poden comprar al Bar Xato i a la Llibreria Guinó (5€), o a taquilla el dia de la festa (7€).

Gironella tancarà el carnestoltes diumenge a la tarda amb el ja popular espectacle final amb en “Peyu i en Dani”, al Pavelló Municipal. Les entrades anticipades es poden comprar a l’Ajuntament de Gironella i a la Llibreria Guinó (5€), i a taquilla el dia de l’espectacle (7€).

Inscripcions a través de l’aplicació municipal

En aquesta edició, a més de celebrar-se els ja tradicionals concursos d’aparadors i de comparses, es manté per segon any el concurs de mascotes, amb una desfilada a la Plaça Pi i Margall, i se celebra el concurs de balcons obert a tot el municipi.

Les inscripcions als concursos es faran a través de l’aplicació de GironellaMés info.

El programa del Carnaval de Gironella 2019

X